29 / 04 / 2024

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Yapı sahipleri ve polisler arasında tartışma yaşandı.



Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, dere yatağının yakınına inşa edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Habertürk'ün haberine göre, Toplam 21 kaçak yapının yıkımı gerçekleştirmek için ekipler polis, jandarma ve iş makineleriyle birlikte vadiye giriş sağladı. Yoğun bir şekilde güvenlik önelemi alınan bölgede yapı sahipleriyle görevliler arasında tartışmalar yaşanıyor. 

'İmar barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği açıklanan Doğu Karadeniz bölgesinde, inşa edilen kaçak yapıların yıkımı devam ediyor. Fakat bölgede kaçak yapıların inşası da devam ediyor. Yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip bölgelere inşa edilenlerin sonrasında dere yataklarına da inşaat yapılmaya başlandı. 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF tarafından korunan Fırtına Vadisi'nde, dere yataklarına pansiyon, restoran ve otel inşaatlarına başlandığının ortaya çıkmasının ardıdan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölge için yasal işlem başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaçak yapılara dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası için "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" dedi. Doğu Karadeniz yaylalarındaki şüpheli yapılar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Hiç kimse kusura bakmasın, kaçak yapılar yıkılacak" dedi.


Geri Dön