27 / 04 / 2024

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?



Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev almak isteyen vatandaşların da yüzünü güldürdü. Projeden ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. 

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan, Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, ev almak isteyenlerin özellikle güvenilir, kurumsal kendini piyasada kanıtlamış inşaat firmalarını tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Tahir Köstek ayrıca, işinin uzmanı, bölgeyi bilen taşınmaz ticareti yetki belgesi olan gayrimenkul ofisleriyle işe başlamanın çok daha iyi olacağını söyledi.

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Satın alınmak istenen evin yer aldığı bölgedeki metrekare fiyatlarının öğrenilmesi gerektiğini söyleyen Tahir Köstek, metrekare birim fiyatlarının karşılaştırılarak, ona göre fiyat belirleneceğini söyledi. Diğer bir taraftan  satın alınan evin tüm demirbaşlarını yapılacak sözleşmede kesin belirtmek gerektiğini söyleyen Köstek, daire için kullanılacak olan ürünlerin tüm hassas detaylarınının belirtilmesi gerektiğini söyledi.

Satın alınan konut için kullanılacak ürünlerle ilgili de önemli bilgiler veren Tahir Köstek, evin dışı kadar içinin de şık olması gerektiğini söylerek, konutta yer alan çelik kapı, mutfak-banyo yer döşemesi, çerçeve, bina iç boyası ve benzeri gibi tüm detayların satış sözleşmesinde belirtilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Köstek, topraktan konut alırken, noter sözleşmesi yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Köstek sözlerini şu şekilde tamamladı: "Satın aldığınız konut için yapılacak  ödemeler mutlaka resmi olarak banka hesabı  üzerinden yapılmalı. Elden ödeme kesinlikle yapılmamalıdır. Diğer bir taraftan ödeme yaparken mutlaka satın aldığınız konutun bulunduğu mahalleyi ve ada parseli  belirtmeniz büyük önem taşıyor. Yine bir taraftan noterden almak istediğiniz konutun satış vaadi sözleşmesini yapıp bir de tapuya şerh ettiriniz. Buna rağmen daireniz zamanında bitirilip size teslim edilmemişse müteahhite tazminat davası açabilirsiniz."

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön