06 / 05 / 2024

Promind İş Bankası ile anlaştı!

Promind İş Bankası ile anlaştı!

Türkiye İş Bankası Bölge Müdürlüğü ile Promind Mühendislik arasında anlaşma imzalandı...



Türkiye İş Bankası Bölge Müdürlüğü ile Promind Mühendislik arasında yapılan protokolle, İzmirlilerin en uygun krediye ulaşmalarına da imkan sunulacak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi ile  İzmir  merkezli olarak tüm Türkiye'de faaliyet gösteren Promind Mühendislik ile Türkiye îş Bankası A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü arasında çözüm ortaklığı protokolü imzaladı. 


İmza törenine Promind Mühendislik Genel Müdürü Kemalettin Gürpınar, Personel Müdürü Gökçe Koç, Halkla İlişkiler Uzmanı Gamze Gökçe Koçak ile İş Bankası Bölge Müdürü Dilek Nalbantoğlu, İş Bankası Bölge Müdürü Yardımcısı Ramazan Kurt, İzmir Şube Müdürü Nurten Arol, Müdür yardımcıları Demet Mazlumoğlu ve Eylem Çetin katıldı. 


¦ Profesyonel kadro Türkiye İş Bankası Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İş Bankası Bölge Müdürü Dilek Nalbantoğlu, "İş Bankası olarak Kentsel Dönüşüm kredisi konusunda çok iddialıyız. Yapımcıların Kentsel Dönüşüm kredi taleplerini en uygun tarifeyle karşılama konusunda tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İzmir'deki tüm şubelerimizde Kentsel Dönüşüm kredi taleplerini karşılamaya hazırız. Bu aşamada Promind Mühendislik'in bilgi birikimi, deneyimi ve profesyonel kadrosu, birlikte çalışmamız konusunda bizleri etkiledi. 


Bu nedenle çözüm ortaklığı önerisinde bulunduk. İmzaladığımız protokolle, İzmirli hemşerilerimizi Kentsel Dönüşüm kredisi konusunda bilgilendirip, en uygun krediye ulaşmalarını sağlıyoruz" dedi. 


Promind Mühendislik Genel Müdürü İnşaat Mühendisi Kemalettin Gürpınar ise, Promind Mühendislik'in raporlama çalışmalarında İş Bankası'nm kredi desteğini alarak sektörde büyük Promind Mühendislik Genel Müdürü Kemalttin Gürpınar ile iş Bankası Bölge Müdürü Dilek Nalbantoğlu ve İzmir Şube Müdürü Nurten Arol çözüm ortağı protokolü imzaladı. 

bir ivme kazanacakların dile getirdi. İzmirliler, 6306 sayılı yasadan yeterince yararlanarak, yeni yapılanm belediye harç muafiyetlerinin yam sıra İş Bankası ucuz kredi desteğiyle kolayca yapabilecekler. Bu birliktelik taraflara hayırlı olsun" dedi. 


Yönetmelik dopingi Promind Mühendislik Genel Müdürü ve İnşaat Mühendisi Kemalettin Gürpınar mevcut binasını yıkarak yenilemek isteyen vatandaşlara otopark ve yol katılım ücreti hariç, 8 bin TL harç, 13 TL de banka faizi olmak üzere toplam 21 bin TL'lik destek sağlandığını dile getirdi. 

Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm olarak bilinen 6306 sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulanmasına dönük yönetmelikte yapılan değişiklik 2 Temmuz 2013 tarihli resmi gazetede yayınlandı. 

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle beraber Promind Mühendisliğe son bu hafta içinde 100 başvuru yapıldığım dile getiren Gürpınar, 'Yeni yönetmelikte riskli bina incelemesi basitleştirildi. İnceleme ve raporlama süreci kısaldı. 

Yeni yapı sürecindeki harç muafiyetleri de açık açık yönetmelikte yazıldı" diye konuştu. 

Yönetmelik gereği eski binasını yıkarak, yeni bina yapacakların elde edecekleri muafiyetleri de sıralayan Gürpınar, "492 sayılı Harçlar Kanunu'nun 38. maddesi uyarınca alınan noter harçları, tapu ve kadastro harçları, Belediye Gelirleri Kanunu'nun 79,80, 84 ve ek 1. maddesi uyarınca alman harçlar, 488 sayılı kanunla alman damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, otopark yönetmeliği uyarınca almanlar dahil olmak üzere belediye meclis kararı ile belirlenen ve alman ücretler risk raporu alman yapıların yeniden yapım sürecinde tahsil edilmeyecek" diye konuştu. 



¦Kentsel Dönüşüm yasasından yararlanmak için bir apartmandan 1 kişinin, nüfus cüzdanı ve tapu fotokopisi ile müracaatının, işlemlerin başlaması için yeterli olduğunu açıklayan Kemalettin Gürpınar, başvuru tarihinden itibaren 10 gün içinde hazırladıkları raporu İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm II Müdürlüğü'ne sunduklarını, II Müdürlüğü'nce de 7 gün içinde raporun onaylanarak, tapuya intikal ettiğini belirtti. Tapu Müdürlüğü'nce incelenen yapıların tapularına riskli bina şerhi konduktan sonra, tapu maliklerinin merkezi nüfus sistemindeki adreslerine yapılan tebligat sonrası 60 gün içinde binanın yıkılması ya da olabiliyorsa güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Gürpınar, "Tüm malikler 4/5 oranıyla güçlendirme kararı alıp, binaların güçlendirilmesine ilişkin belediyeden ruhsat alabiliyor. 


Güçlendirme yapılabiliyorsa, riskli bina şerhi silinebiliyor" dedi. 


İzmir'de mevcut yapı stoğu içinde yer alan toplam 315 bin binadan, 200 bininin riskli yapı kapsamında olduğunu ve bu binaların mutlaka incelenip gerekiyorsa yıkılarak yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Kemalettin Kemalettin Gürpınar, "İzmirli vatandaşlar son günlerde yoğun bir şekilde binaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. 

www.izmirdekentseldonusum.ne t adresine girerek, Kentsel Dönüşüm yasası hakkında geniş bilgi sahibi olabilirler. Ayrıca Promind Mühendislik'in 0533 160 20 26 numaralı hattını arayarak risk raporu düzenleme kararı alabilirler" dedi. 

¦Her gün onlarca telefon konuşması yaptıklarını açıklayan Kemallettin Gürpınar, "Soru Çözer sloganıyla çıktığımız bu yolda bilgi ve deneyimlerimizi vatandaşlarımıza aktarmaktan mutluluk duyuyoruz. Kamuoyunda yüklü bir bilgi kirliliği var. Bilen-bilmeyen görüş açıklıyor. Vatandaşın en doğru bilgiyi alabilmeleri için ücretsiz danışma hattı açtık ve çok olumlu dönüşler aldık" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön