29 / 04 / 2024

Promosyon yarışında eylül müjdesi! Tam 100 bin lira rekor promosyon verilecek! Garanti, Akbank, Yapı Kredi, TEB, QNB...

Promosyon yarışında eylül müjdesi! Tam 100 bin lira rekor promosyon verilecek! Garanti, Akbank, Yapı Kredi, TEB, QNB...

Memur maaşlarından emekli maaşlarına, emekli maaşlarından işçi maaşlarına kadar hemen hemen her sektörde verilen promosyon yarışı kızıştı. Hal öyle ki; verilecek olan promosyon tutarının 100 bin lirayı bulacağı söyleniyor. İşte detaylar…



Bankalar arasındaki promosyon yarışı her geçen gün daha da kızışıyor. Emekliler için maaş promosyonu 10 bin Türk Lirası’nı bulmuşken memurlar için de durum aynı şekilde. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ise banka maaş promosyon ücretlerinde enflasyondaki artış oranına göre artış yapılması, oluşacak farkın tek seferde çalışanlara yatırılması istemi ile yapılan başvuruyu görüşecek. Aynı zamanda ödemelerde verilen miktar 41 bin 500 liraya kadar çıktı. Maaşı daha yüksek olan kurumlarda ise promosyon anlaşmasının 100 bin lirayı bulabileceği iddia ediliyor.

PROMOSYON 100 BİN LİRAYI BULABİLİR 

Anadolu Üniversitesi personelleri için 41 bin 500 TL ve Adalet Bakanlığı personeli için ise 25 bin TL’lik promosyon ödemeleri diğer kurumları da hareketlendirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; maaşı daha yüksek olan kurum ve kuruluşlarda promosyon anlaşmasının 100 bin TL’yi bulabileceği ifade ediliyor.

REKOR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE 

Anadolu Üniversitesi’nin 5 bin 500 personeli için üç yıllığına imzalanan anlaşma neticesinde her bir personeline 41 bin 500 TL verilmesinde karar kılınırken, diğer pek çok kurum ve kuruluşta da benzer şekilde rakamlara imza atılıyor.

Yapılan promosyon anlaşmaların neticesinde; Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi personeline 31 bin 100 TL, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki personele 36 bin TL, Bingöl Özel İdaresi personeline 23 bin 875 TL, Edirne Keşan Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına 25 bin 250 TL, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına 21 bin 950 TL, Saruhanlı Belediyesi personeline 19 bin 50 TL, Adalet Bakanlığı personeline üç yıllık taahhüt karşılığında 25 bin TL verilecek.

Gaziantep Üniversitesi çalışanlarına dört seneliğine kişi başı 35 bin TL, Şanlıurfa Harran Üniversitesi’nde görev yapan personele 37 bin 250 TL, Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü personeline 19 bin 205 TL promosyon verilecek.

POLİSLERE ENFLASYON FARKLI PROMOSYON MODELİ 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ise Vakıfbank ile gerçekleşen banka maaş promosyonu ödemelerinde daha farklı bir modeli hayata geçirdi. Promosyon ödemelerinin, enflasyon rakamları karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında artırılması şart oldu.

DİYANET PERSONELİ FAİZE TAKILDI 

Diyanet personeline 2 bin 880 TL promosyon ödemesi gerçekleşmişti. Çeşitli STK’lar aracılığı ile bu rakamın güncellenmesine karşı davalar açılıp, Danıştay’ın verdiği, “Sadece katılım bankaları ile de promosyon ihalesi olabilir” şeklindeki hüküm ile promosyon ücretleri değişmedi.

KAMU İŞÇİLERİ DE PROMOSYONDAN FAYDALANIYOR 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde kamu işçisine Yapı Kredi Bankası ile iki senelik imzalanan anlaşma neticesinde kişi başı 19 bin 500 TL ödenecek. Tuzla Belediyesi’nde görevli olan memur ve işçiye ise 26 bin 400 TL, Beşiktaş Belediyesi’nde memur, sözleşmeli memur aynı zamanda kadrolu işçilere de 24 bin TL promosyon ödenecek.

Promosyon yarışında eylül müjdesi! Tam 100 bin lira rekor promosyon verilecek! Garanti, Akbank, Yapı Kredi, TEB, QNB...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön