10 / 05 / 2024

Protesto olaylarında bilanço ağırlaşıyor: 22 ölü

Protesto olaylarında bilanço ağırlaşıyor: 22 ölü

IŞİD'in Kobani'ye saldırısı nedeniyle düzenlenen izinsiz gösteriler devam ederken, yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi. İzmir'de bir süpermarket ateşe verildi, Gaziantep'te spor kompleksi harabeye döndü.



Terör örgütü IŞİD'e tepki nedeniyle yapılan gösteriler Van, Ağrı, Hakkari, Kars,  Muş, Karabük, Adana, İzmir,Yalova, Erzincan, Sivas, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Erzurum, Muğla ve Manisa'da devam etti.

Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Siirt'te 3, Mardin'de 5, Batman, Muş, Van ve Adana'da da birer olmak üzere 22 kişi yaşamını yitirdi. 



İzmir'de süpermarket yakıldı


İzmir Karabağlar İlçesi'nde, Kütüphaneci Rasime Şeyhoğlu Sokağı'ndaki bir süpermarket, IŞİD'in Suriyenin Kobani kentindeki saldırılarını bahane ederek düzenlenen eylem sırasında gruptaki bazı kişiler tarafından molotof kokteyli atılarak ateşe verildi. İçeride alışveriş yapanların da bulunduğu anda çıkan yangının büyümesi üzerine Hulusi Kaya'ya (59) ait süpermarket itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. İşyeri kullanılamaz hale gelirken, binlerce liralık maddi hasar meydana geldi. 


Maskeli grup 1 kişiyi öldürdü!



Olayların devam ettiği saat 21.00 sıralarında  Adana  merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Çamlıbel Mahallesi'nde küçük bir grup ile evinin önünde oturan vatandaş arasında tartışma çıktı. 

Tartışma sırasında gruptakiler evinin önünde oturan adama ve komşusuna bıçakla saldırdı. Yüzü maskeli kişilerin saldırısına uğrayan Ahmet Albay (69) yaşamını yitirdi, oğlu Veysi Albay yaralandı.


Veysi Albay,  TOKİ  Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Hakkari'de okullar 2 gün tatil!



Hakkari'de Kobaniye destek için 3 günden bu yana devam eden olaylar nedeniyle Valilik kararıyla daha önce il merkezi ve ilçelerinde bir gün olarak belirtilen eğitim ve öğretime verilen ara, 2 gün daha uzatıldı. Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari merkez ve ilçelerinde ilk, orta ve liselerde eğitim öğretime ara verildiğini söyledi.


50 milyon liralık spor kompleksi harabeye döndü!



Gaziantep'te dün akşam yaşanan protesto gösterileri sırasında göstericiler Büyükşehir Belediyesi ile Kamerun Toofola Spor Akademisi'nin Serinevler Mahallesi'nde ortaklaşa yaptığı ve yaklaşık 50 milyon liraya mal olan spor kompleksini tahrip etti.








Geri Dön