27 / 04 / 2024

PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler?

PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler?

İş arayan binlerce aday Posta Telgraf Teşkilatı'nın personel alımı yapıp yapmayacağını sorguluyor. Peki, PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler? İşte ayrıntılar...



Hürriyet'te yer alan detaylara göre, PTT personel alımı ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Türkiye’nin en eski kurumlarından birisi olan Posta ve Telgraf Teşkilatı, posta, lojistik ve bankacılık gibi alanlarda hizmet sağlıyor.

PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler?

PTT 15 BİN PERSONEL ALIMI 2023 YAPILACAK MI?

Posta Telgraf Teşkilatı personel alımına ilişkin bekleyiş devam ediyor. 2023 yılında yapılması planlanan PTT personel alımı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca PTT'nin kaç personel alımı yapılacağı da belli olmadı. 

2023 yılında Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı tarihlerini açıklandığında kendi web sitesi üzerinden ilan yayınlayacak. Söz konusu ilana göre adaylar başvuru yapabilecekleri kontenjanları, meslekleri ve başvuru tarihlerini erişebilecek. Geçtiğimiz senelerde Avukat, Gişe ve Büro personeli, Mühendis, Postacı, Temizlik görevlisi ve Güvenlik görevlisi kadrolarına alım gerçekleşmişti.

PTT bu ay 15 bin personel alımı yapacak mı? PTT 18-36 yaş arası personel alımının başvuru detayları neler?

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

Personel alımı şartları, genel ve özel olmak üzere iki aşamada yapılıyor. Özel şartlar alım olacak kadroya göre farklılık gösteriyor. 2023 yılı personel alımı ilanı belli olmadığı için özel şartlar açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz senelerde yapılan alımlarda şartlar şu şekildeydi;

  1. 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.
  3. Kamu haklarından yasaklı olmamak.
  4. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile şartları sağlamış olmak.
  5. Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.
  6. Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü olmamak.
  7. Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından tespit edilen öğrenim şartını haiz olmak.
  8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak.

O ilde yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla 11 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan fırsat! 

Ekonomideki kötü gidiş bütçeyi de vurdu! 70 il açık verdi!

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları yükseldi! Altın bilezik fiyatları ne kadar? 26 Mayıs Cuma bilezik fiyatları 


Geri Dön