28 / 04 / 2024

PTT dar gelirli ailelere yardım yapıyor! Bayram yardımı için 1900 TL verilecek!

PTT dar gelirli ailelere yardım yapıyor! Bayram yardımı için 1900 TL verilecek!

PTT, bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.  1900 TL olarak belirlenen bayram yardımı için ise tek bir şart aranıyor. Yardım ile ilgili merak edilen detaylar ve şartlar haberimizde yer alıyor.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın bayram öncesinde rahat bir nefes alması için bayram yardımı parasını dağıtmaya başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara umut olan sosyal yardım ödemeleri, yine vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Son açıklamaya göre, PTT aracılığıyla 1900 TL bayram yardımı ödemesi yapılacak. Destekten faydalanmak isteyen kişiler için başvuru şartları belirlendi. Yardım parasından faydalanmak isteyenler, başvuru yaparak bayram öncesinde bütçelerine destek olabilecekler.

 

Bayram yardımı için belirlenen başvuru şartı nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan Bayramı için dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara bayram yardımı ödemesi yapmak için tek bir şart arıyor. İstenen tek şartı yerine getiren aileler başvuru yaparak, 1900 TL ödeme almaya hak kazanabilecek.

Yardımdan başvuru koşulu sadece hane halkındaki kişi başına düşen gelire göre belirleniyor ve asgari ücretin üçte birinden az olanlara yönelik Türkiye aile destek yardımı kapsamında veriliyor. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin altında olması koşulunu sağlayan vatandaşlar başvurularını hemen yaparak, bayram öncesi biraz da olsa rahatlayabilir.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön