İş Fırsatları

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı tarihleri açıklandı mı? 2022 PTT personel alımı başvuruları başladı mı?

PTT personel alımında heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımına ilişkin, gözler kurum tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki, PTT 2022 personel alımı tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları açıklandı mı? İşte merak edilen o detaylar.PTT 2022 personel alımı ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri ve tüm detaylar merakla araştırılıyor. PTT 2022 personel alımı ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Kamuda çalışmak isteyenler PTT personel alımı başvurularının ne zaman başlayacağını, PTT personel alımı şartlarını merak ediyor. Personel alımı ilanlarını resmi internet sitesinden paylaşan PTT, genellikle yazılı sınav ve mülakat ile bünyesine personel alımı  gerçekleştiriyor. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde görevlendirilmek üzerine 55 bin personel alımı yapılacağı gündeme geldi. 

Peki PTT 2022 personel alımı tarihi belli oldu mu? PTT personel alımı başvuru şartları açıklandı mı?

PTT PERSONEL ALIMI 2022 BAŞLADI MI?

PTT personel alımı ile ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. 2022 PTT personel alımı başvuru tarihleri de belli olmadı. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) bünyesinde görev almak üzere üzerine 55 bin personel alımı yapılacağı ileri sürülürken, kurumdan resmi bir açıklama yapılmadı.

PTT İŞ BAŞVURU NASIL VE NEREDEN YAPILIYOR? 

Gerekli şartlara sahip olması durumunda kurumların uygulayacağı sınav veya mülakatlara katılım sağlanması gerekiyor. Mülakatlarda başarılı olan vatandaşlar belirli alanlarda işe alınıyor. 

PTT, her sene web sitesi üzerinden veya konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşlara bilgi veriyor. 

PTT 2022 PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? KİMLER PTT PERSONEL ALIMINA BAŞVURABİLİR? 

PTT personel alımı güncel başvuru şartları şu an açıklanmadı. Ancak PTT personel alımı için belirlenen genel şartlar şöyle: 

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı (TC) Kanununun 28'inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olacak şekilde Türk Vatandaşı olunması,

b) On sekiz (18) yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı (36) yaşını tamamlamış olunması, 

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa da; kasten işlenen bir suç sebebiyle altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma,  edimin ifasına fesat karıştırma,  suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm edilmemiş olmak,

c) Kamu haklarından yasaklanmamış olmak,

f) Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının bulunmaması, 

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğe sahip olmaması, 

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim şartını haiz olunması,

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olunmaması. 

PTT iş başvurusu yapmak isteyenler hangi adımları izlemeli? sorusunun yanıtı da merak ediliyor. 

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin yapması gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanı tercih etmek. 

Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınıyor. 

Diğer taraftan sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası veya PTT web sitesi aracılığıyla ödeyebiliyor. 

TOKİ İlk Evim başvuruları 2 gün sonra sona eriyor!

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde şok! Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek? 

12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022

Altın kritik eşikte! Elinde 1 gram altını bile olan acilen baksın! Her an fırlayabilir! 29 Ekim 2022 altın fiyatları