10 / 05 / 2024

PTT personel alımı 2023! PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı için nereye başvurulur?

PTT personel alımı 2023! PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı için nereye başvurulur?

PTT personel alımı başladı mı başlamadı mı? merakla araştırılıyor. İşte 2023 PTT personel alımına dair detaylar!



PTT PERSONEL ALIMI İÇİN NEREYE BAŞVURULUR?

PTT personel alımına dair şartlar araştırılıyor. Kişiler gerekli kriterleri yerine getirdikleri zaman kurumların uygulayacağı sınav ya da yapılacak olan mülakatlara katılım sağlayacaklar. Başarı sağlanmasında da belli bir kadroda işe alımlar yapılacaktır. Her sene PTT’nin internet adresi üstünden ya da konu ile ilgili farklı internet sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriliyor. PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenler için gerekli ayrıntılar şu şekilde sırlanmıştır;

  • PTT personel alım başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin takip etmesi gereken ilk yapılması gereken PTT’in kendi sitesinden başvuru alanları görülecektir.
  • Başvuru zamanında adaylar, seçmeyi düşündükleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara nezdinde de değerlendirilmeye alınacakları bildirilmiştir.
  • PTT personel alımı için sınava katılmak amacıyla sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası ya da PTT internet üstünden yatırabilirler.

2023 PTT PERSONEL ALIMI OLACAK MI? 2023 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Posta Telgraf Teşkilatı personel alımı ayrıntıları için bekleyiş devam ediyor. 2023 yılında yapılması hedeflenen PTT personel alımı ile ilgili olarak hala resmi bir açıklama gelmedi.

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI!

- T.C vatandaşı olmak,

- On sekiz yaşını doldurmuş olmak,

- Kamu haklarından mahrum olunmamalıdır,

- Bilerek işlenmiş olan bir suçtan dolayı altı ay ya da daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa dahi devletin güvenliğine karşı suçların işlenmemiş olmalıdır,

- Engelli personel çalıştırılması konusunda da mevzuat hükümleri saklı kalarak, yurtiçinde ve aynı şekilde yurtdışında devamlı olarak görev yapılmasına engel çıkaracak olan bir sağlık sorunun olmaması gerekmektedir.


Geri Dön