02 / 05 / 2024

PTT’ye koşun! Evdeki kişi sayısına göre ödeme alabilirsiniz! İşte detaylar!

PTT’ye koşun! Evdeki kişi sayısına göre ödeme alabilirsiniz! İşte detaylar!

PTT’den hane başına ödeme alabilirsiniz. İşte ödeme miktarları ve haberin detayları…



YARDIMLAR DEVAM EDİYOR!

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda elektrik ve doğal gaza gelen zamlardan sonra durumu olmayan, dar gelirli vatandaşlar kara kara faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladılar. Gelen son habere göre devlet, elektrik faturası için dar gelirli ailelere maddi ödeme yardımında bulunuyor. Kimliğiniz ve elektrik faturanız ile size en yakın PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde hane başı ödemeden yararlanabilirsiniz. Evdeki kişi sayısına göre ödemelerin değiştiği açıklandı ve ödemelerin 108 TL ile 216 TL arasında değişmektedir.

İşte hane başı ödemeye dair merak edilenler..

AİLEDEKİ KİŞİ SAYISI BAZ ALINIYOR

İhtiyaç sahibi ailelere fatura yardımı yapılıyor. Devlet evdeki kişi sayısına göre ödeme yapıyor. Ödeme miktarları hanedeki kişi sayısına göre şu şekilde:

1 ile 2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat yani 108 lira.

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat yani 144 lira.

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat yani 180 lira.

5 ve daha fazla kişilik haneye sahip olanlar da aylık 150 kilovatsaat (216 lira). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti göz önüne alınmıştır.

HANE BAŞI ÖDEMELER PTT ARACILIĞI İLE YAPILIYOR!

Devletin sunduğu fatura desteği ödemesinin nereden alındığı merakla araştırılıyor. Ödemeler için paraların PTT üzerinden yatırılacağı açıklandı. Destek miktarı yukarıdaki kişi sayısına göre değişebiliyor. Başvuru için hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması şartı aranmaktadır. 1 Temmuz tarihinden önce bu tutar 1.417 liraydı. Ama asgari ücretin 5 bin 500 liraya yükselmesi ile birlikte bu tutar da 1.833 liraya yükseldi. Dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altında ise bu haktan yararlanılabilir.

Köklü bir zam geliyor! Duyanlar stok yapmaya başladı! İşte detaylar!

ŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçi alımını duyurdu! İşte bekçi alımı tarihleri!

Okul servis ücreti nasıl hesaplanır 2022? En yakın ve en uzak okul servis ücreti ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön