09 / 05 / 2024

PTT’ye paranız yatmış olabilir! Aile Bakanlığı ödemelere yatmaya başladı! Hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın!

PTT’ye paranız yatmış olabilir! Aile Bakanlığı ödemelere yatmaya başladı! Hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın!

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Bu ödemelerden kira ödemeleri hesaplara geçmeye devam ediyor. İşte detaylar!



ÖDEMEYİ AİLE BAKANLIĞI YAPIYOR

Aile Bakanlığı, özellikle dar gelirli ailelere destek vermeye devam ediyor. Elektrik, doğalgaz ve gıda yardımından sonra kira destek ödemeleri de bakanlık tarafından verilmektedir. Destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak, vatandaşların sıkıntıları hafifletilmeye çalışılıyor.

ÖDEMELER İL İL DEĞİŞİYOR!

Aylık kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar için başvuruların e-Devlet üzerinden başladığı açıklandı. Ama hanelere yapılan ödemeler, kişilerin bulunduğu illere göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle büyük şehirlerde ödemeler, küçük şehirlere göre daha yüksek olabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kira ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları da belli oldu. İşte merak edilenler:

  • Sigortalı olmamak gerekmektedir,
  • Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak gerekmektedir,
  • Mal varlığına sahip olmamak
  • Gelir testi sonucuyla fakirlik sınırının altında yer alması gerekir,
  • Düzenli bir gelire sahip olunmaması gerekir.

KİRACIYA EV SAHİBİ TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA KALIR!

Kiracının bu esnada yapabileceği önemli birtakım adımların olduğunu söyleyen Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Yeniocak, “Tahliye davası bildirimi ile kira sözleşmesinin süresi eğer daha son bulmadıysa böyle bir halde oturduğu konutu ya da iş yerini boşaltmak zorunda kalan kiracı, aralarındaki kira sözleşmesinin süresinin sonuna gelmeden taşınmazı satıp, mağdur olmasına neden olan eski malikten tazminat talep edebilir” ifadelerini kullandı.

KİRACI HANGİ DURUMLARDA EV SAHİBİNE DAVA AÇABİLİR?

Kiracı, zamanında ödenmeyen kiraları ödemek zorundadır. Bu bilgilere ek olarak da mülk maliki, kiranın geç ödendiği için kiracıdan cezalı kira benzeri ekstra ödemeler talep edemez. Ancak kiranın ödenmemesi halinde ev sahibi, kiracıyı tahliye etmek için dava açabilir.

Evde bakım maaşı zammı belli oldu mu? Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023?

Ankara TOKİ kurası ne zaman çekilecek? Ankara’da TOKİ evleri hangi semtlerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı açıkladı! Doğalgaza indirim müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön