29 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek!

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek... Hemen buraya bakın... İşte bütün ayrıntılar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaşını aşmış ve başka bir kurumdan emekli olmamış vatandaşlara yönelik yaşlılık maaşı (65 yaş aylığı) tutarında 2023 yılında bir artış gerçekleştirdi. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenlemeyi duyurarak 65 yaş aylığının miktarının yükseltildiğini açıkladı. Artış sonucunda, 65 yaş aylığı tutarı 1.997 TL'den 2.348 TL'ye çıkarıldı.

2023 yılında geçerli olan yaşlılık maaşı ücreti olarak da bilinen 65 yaş aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü, başka bir yerden emekliliği olmayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilen bir sosyal yardımdır. Bu artışla birlikte, 2023 yaşlılık maaşı ücreti 2.348 TL olarak belirlendi ve Temmuz ayından itibaren ödenmeye başlandı.

Aile Bakanlığı bombayı patlattı! Başvuran kişilere tık diye 2.348 TL para verilecek!

65 yaş aylığı almak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

  1. 65 yaşını doldurmuş olmak,
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir veya aylık hakkı almamak,
  3. Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödememek,
  4. 2022 sayılı Kanun'da belirtilen muhtaçlık sınırından düşük gelire sahip olmak ve bu durumun Valilikler veya Kaymakamlıklar tarafından tespit edilmiş olması.
  5. Zamlı 65 yaş aylığı haberini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya üzerinden duyurdu ve artışların 15 Temmuz tarihinden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı bildirildi.

Yaşlılık maaşı/aylığı alan vatandaşlar, ödemelerinin doğum yılının son rakamına göre belirli aylarda alırlar. Örneğin, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5'inde, 6 olanlar 6'sında, 2 ve 7 olanlar 7'sinde, 3 ve 8 olanlar 8'inde, 4 ve 9 olanlar ise 9'unda ödemelerini alır. Yaşlılık maaşı (65 yaş aylığı) ödemeleri yılda üçer aylık dönemler halinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında hesaplara yatırılmaktadır. Yani yaşlılık maaşı her ay değil, belirli aylarda yapılmaktadır.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!
Müjde... Müjde... Müjde: Havalar sonunda serinliyor! 240 saatlik serinleme dönemi başlıyor!
Emeklilere müjde! QNB Finansbank emekliye 9.200 TL’ye varan promosyon verecek!
İş Bankası'ndan son dakika müjdesi! Banka market alışverişi yapacaklara para verecek!

Geri Dön