06 / 05 / 2024

Müjde... Müjde... Müjde: Havalar sonunda serinliyor! 240 saatlik serinleme dönemi başlıyor!

Müjde... Müjde... Müjde: Havalar sonunda serinliyor! 240 saatlik serinleme dönemi başlıyor!

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, önümüzdeki 240 saat boyunca sürecek olan bir serinleme dönemi hakkında bilgi verdi. Peki, havalar ne zaman serinleyecek? İşte ayrıntılar...



Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yaklaşık 240 saat sürecek bir süreçte havaların serinlemeye başlayacağını duyurdu. Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının hala etkisini sürdürdüğü bu günlerde, Kerem Ökten'in açıklamasına göre, yarın batıda saat 10:00'da başlayacak kuzey rüzgarlarının 240 saat kesintisiz bir şekilde eseceği öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava sıcaklıklarının 14 Ağustos tarihine kadar azalarak mevsim normalleri civarına düşeceğini belirtti.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi bölgelerde, sıcaklık değerlerinin 28 ila 33 derece arasında seyredeceği öngörülüyor. Ancak, önümüzdeki günlerde hava serinleyerek mevsim normallerine dönecek.

Müjde... Müjde... Müjde: Havalar sonunda serinliyor! 240 saatlik serinleme dönemi başlıyor!

Özellikle İstanbul'un batı kesimleri ile Tekirdağ'ın kuzey çevrelerinde ise öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının daha da düşmesi tahmin ediliyor.

Böylece, vatandaşlar Eyyam-ı Bahur'un neden olduğu sıcaklık dalgasından bir süre sonra rahat bir nefes alabilecekler. Ancak yine de güncel hava durumu raporlarına dikkat etmek ve meteorolojik uyarıları takip etmek önemli olacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU!

Salı günü parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık biraz düşecek ve en yüksek değer 29 derece olacak. Gece saatlerinde ise termometreler 23 dereceyi gösterecek. 

Çarşamba günü de parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor. Sıcaklık, gün boyunca 27 dereceyi bulacak ve en düşük sıcaklık 23 derece olacak.

Perşembe günü bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 28 dereceye kadar çıkacak, ancak gece saatlerinde 21 dereceye düşecek. 

Cuma günü yer yer yağışlı bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığı 29 derece olacak, en düşük sıcaklık ise 21 derece olacak.

Cumartesi günü güneşli bir hava öngörülüyor. Hava sıcaklığı 30 dereceye ulaşacak, gece saatlerinde ise 23 dereceye düşecek.

Haftayı yine güneşli bir günle kapatıyoruz. Pazar günü hava sıcaklığı 29 derece olacak, en düşük sıcaklık ise 23 derece olacak. 

Emeklilere müjde! QNB Finansbank emekliye 9.200 TL’ye varan promosyon verecek!
İş Bankası'ndan son dakika müjdesi! Banka market alışverişi yapacaklara para verecek!
Depreme karşı mücadele: 6,5 milyon konut dönüşümü başlıyor!
İstanbul depremi felaketi yaklaşıyor! Uzmanlardan silivri ile gölcük arasında 7'nin üzerinde dehşet veren uyarı!
Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

Geri Dön