04 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı yeni ödeme müjdesiyle bombayı patlattı! Başvuran aynı ay içinde PTT’den parasını alacak!

Aile Bakanlığı yeni ödeme müjdesiyle bombayı patlattı! Başvuran aynı ay içinde PTT’den parasını alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca herhangi bir gelir durumuna bakılmadan yeni doğum yapan tüm annelere doğum yardımı sağlanıyor. Başvuran annelere, ilk bebeği için 300 TL, ikinci bebeği için 400 TL, üçüncü ve sonraki bebekler için de 600 TL ödeme yapılıyor.



İlk defa 2015 yılı mayıs ayında başlatılan doğum yardımı uygulaması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde gerçekleştiriliyor. Türk vatandaşı tüm anneleri kapsayan doğum yardımında canlı doğan ilk bebeği için 300 TL, ikinci bebeği için 400 TL, üçüncü ve sonraki bebekler için de 600 TL ödeme yapılıyor. Söz konusu destek ödemesinden faydalanabilmek için bazı şartları taşımak gerekiyor.

DOĞUM YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Doğum Yardımı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine veriliyor. Annenin ya da babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı veya Mavi kart sahibi olması gerekiyor. Doğum Yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için Doğum Yardımı verilmesi söz konusu olmuyor.

Fakat ödeme tutarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılıyor.

Aile Bakanlığı yeni ödeme müjdesiyle bombayı patlattı! Başvuran aynı ay içinde PTT’den parasını alacak!

DOĞUM YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Doğum yardımı başvuruları için ilk olarak bebeğin ilgili nüfus müdürlüğünde kayıt işleminin yapılması gerekiyor. Ardından "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi" ile şahsen ya da posta, kargo aracılığıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuru yapılabiliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ise çalıştığı yere müracaat etmesi yeterli oluyor. Yurt dışında yaşayan kişiler de başvurularını, büyükelçilikler ve konsolosluklar üzerinden gerçekleştirebiliyor.

İşte detaylar...


Geri Dön