09 / 05 / 2024

QNB Finansbank'tan müşterilerine büyük kampanya! Ücretsiz olacak

QNB Finansbank'tan müşterilerine büyük kampanya! Ücretsiz olacak

QNB Finansbank müşterilerine yönelik çok önemli bir kampanyanın detaylarını duyurdu. Banka artık o işlemin ücretsiz olacağını açıkladı.



Bu değişikliğin temelinde, e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitlerinin aşağı çekilmesi yer alıyor. Yani, 2022 yılı brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya geçiş yapmak zorunda.

GİB'in bu düzenlemesi, belirli sektörlerde yer alan işletmeleri etkiliyor. Örneğin, internet üzerinden veya her türlü elektronik ortamda mal veya hizmet satışı gerçekleştiren mükellefler, gayrimenkul ve/veya motorlu taşıt satışı veya kiralama işlemlerini yapanlar ve bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükellefler, Kültür ve Turizm Bakanlığı veya belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi alarak konaklama hizmeti veren otel işletmeleri gibi işletmeler 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı olanlara e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına geçme zorunluluğu getirildi.


Geri Dön