28 / 04 / 2024

Quasar İstanbul projesi 2013'te ödülleri topladı!

Quasar İstanbul projesi 2013'te ödülleri topladı!

VİATRANS A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi nin Mecidiyeköy' de 2015 sonunda hayata geçecek karma projesi Quasar İstanbul için 2013 bol ödüllü bir yıl oldu...



VİATRANS A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi nin Mecidiyeköy'de 2015 sonunda hayata geçecek karma projesi Quasar İstanbul için 2013 bol ödüllü bir yıl oldu. Proje, Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde 3'ü Avrupa birinciliği olmak üzere toplam 10 ödül, Dubai Cityspace Fuarında büyük ödül, Londra'da Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri nde ise "Dünyanın En İyi Rezidansı" ödülüne layık görüldü.  


Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan ile 'dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi' olarak nitelendirdiği Quasar İstanbul'u konuştuk. 

Quasar İstanbul'u 'metalüks'olarak tanımlıyorsunuz. 


Nedir Quasar'ı özel kılan özellikleri? 

Quasar İstanbul, Türkiye'deki en değerli İsviçreli gayrimenkul yatırımı. Ve lüksün ötesinde lüksü hedefleyen vizyonun ilk örneği. Proje, İsviçre'nin kalite ve konfor anlayışını Türkiye'nin misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak Avrupa ve Asya'nın en iyi sanat, kültür ve lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor. 

Dünyada birer ikon haline gelmiş,, filmlere konu olmuş The Plaza New York ve Londra Savoy gibi otellere sahip ünlü 5 yıldızlı otel ve rezidans zinciri Fairmont Hotels, Hollandalı ünlü iç mimar Marcel Wanders ve İngiltere'nin ödüllü inşaat taahhüt şirketi ARUP, projenin önemli partnerleri olarak yer alıyor. 

Ayrıca Türkiye'deki ilk otelini Quasar İstanbul'da açacak Fairmont Hotels, kendi kiralama sistemiyle İstanbullulara global bir kulübün üyesi olmayı da vaat ediyor. 

Nasıl faydalanılacak bu global kulüpten ? 

Fairmont'tan daire satın alanlar, projenin bitimini beklemeden dünyada 71 noktada bulunan Fairmont rezidans ve otellerinden ayrıcalıklı olarak yararlanabilecek ve dairelerini diğer ülkelerdeki Fairmont sakinlerine kiraya vererek karlı bir yatırıma sahip olacaklar. 

Quasarda metrekare fiyatları nasıl şu anda ? 

Quasar İstanbul projemizde rezidans ve home ofis metrekare fiyatları 6 bin 600 dolardan ofis metrekare fiyatları ise 5.300 dolardan başlıyor. 

2014 te devam edecek ve yeni başlayacak projeleriniz var nıı? 

Yakın vadedeki bütün planlarımızı Quasar İstanbul oluşturuyor. Bütün enerjimizi 2015 yılının son çeyreğinde teslim etmeyi planladığnnız projemize ayırıyoruz. Quasar İstanbul'un ardından diğer projelerimiz için İstanbul'da merkezi lokasyonları tercih edeceğiz. Dünya çapında da Londra, New York, Tokyo gibi önemli metropollerde yeni Quasar projelerimizle yer alacağız. 

AKSAM jıture & frends $ 'emlak İSTANBUL KONUT PİYASASI KENDİNİ AYRIŞTIRDI Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi'ne göre 2013'te bir önceki yıla göre konut fiyatları yaklaşık yüzde 13 arttı, İllere göre dağılıma baktığımızda İstanbul'da konut fiyatlarının, Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzde 17 arttığını görüyoruz. İstanbul'da ve Türkiye'de güçlü bir talep var ve enflasyonun üzerinde artışa neden oluyor. Yatırımcı açısından konut önemli bir yatırım enstrümanı olarak görülüyor. Özellikle istanbul piyasası da kendini ayrıştırmış gibi duruyor. 



YURTDIŞINDAN GÜÇLÜ BİR TALEP ARTIŞI BEKLİYORUZ 


2013 yılı, geçtiğimiz yıla göre daha iyi geçti. 2014 yılına da olumlu bakıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu olumlu ekonomik perspektif, önümüzdeki sene tüketicinin gayrimenkul talebini güçlü tutacağını gösteriyor. Mütekabiliyet Yasası çerçevesinde yapılmış kolaylıklar yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı; geçtiğimiz seneye göre yabancılara yapılan mülk satışında ciddi artış görülüyor. Bu veriler de bize, yurtiçi ve yurtdışından güçlü bir talep artışı olacağını gösteriyor. Yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 büyüyen Türkiye ekonomisinin büyümesini sürdüreceğini, sektörün de bu büyümeye olumlu katkı yapacağını öngörüyoruz. 2013 Quasar istanbul Projesi için bol ödüllü bir yıl oldu. Proje son olarak Londra Uluslararası Gayrimenkul Ödüllerinde 'Dünyanın En iyi Rezidansı' ödülünü aldı. 


Akşam Future & Trends Emlak 


Geri Dön