07 / 05 / 2024

Radar’a 28 bin ev sahibi takıldı! Kirada evi olanlar dikkat

Radar’a 28 bin ev sahibi takıldı! Kirada evi olanlar dikkat

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 200 bin mükellef bazında yaptığı incelemelerin sonucunda, geçtiğimiz sene itibarı ile 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç bildirmediği ya da eksik beyanda bulunduğunu ortaya çıktı. İşte detaylar…



5 BİN 589 EMLAKÇI DA RADAR'A YAKALANDI!

Gerçekleştirilen analiz kapsamı bütününde 2021 senesinde 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmediği ya da eksik beyanda bulunduğu tespit edildi. Riskli şekilde değerlendirmeye alınan mükellefler özelinde de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından saha denetimlerine başlandı.

Tüm bunların yanında gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve aynı zamanda ülke çapında gayrimenkul satış ya da kiralama ilanı veren emlakçılara yönelik şekilde risk analiz çalışmalarına devam ediliyor.

Emlak piyasasında da spekülasyonlara sebep olan, emlak satışından ya da kiralamasından elde ettiği gelirini beyan dışı bırakan ve bunun haricinde vergisel yükümlülüklerini kısmen ya da tamamen yerine getirmemiş olanlar kişiler de RADAR ile tespit edildi. RADAR Sistemi üzerinden ve ilan sitelerinden gerçekleştirilen analiz çalışmasında, vergisel yükümlülüklerini kısmen ya da tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçı analize tabi tutuldu.

İlk kısımda bu mükelleflerin 683’ü riskli olarak değerlendirilmeye alınırken Vergi Denetim Kurulu tarafından incelemelere başlandı. Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından gayrimenkul sektöründeki vergi kayıp kaçağını önlemeye yönelik şekilde olarak riskli mükelleflerin tespitine ilişkin çalışmaların devam edeceği kayda geçti.

Radar’a 28 bin ev sahibi takıldı! Kirada evi olanlar dikkat

Mazot gübre desteği yattı mı? Ziraat Bankası mazot gübre desteği ne zaman yatacak?

Cari açık 40 milyar doları geçti! 4 yılın zirvesinde

43 yaşında emeklilik geliyor! Emeklilikte maaş hesabı nasıl olacak

 


Geri Dön