28 / 04 / 2024

Ragıp Buluç: Yüzde 90'ı tamamlanan Cumhuriyet Kulesi yıkılmasın!

Ragıp Buluç: Yüzde 90'ı tamamlanan Cumhuriyet Kulesi yıkılmasın!

İmara aykırılık' ve 'mania hattı' gerekçeleriyle yapımı durdurulan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılması gündemde. Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç, "Ankara'ya değer katacak bu kule yıkılmasın" dedi




Yıkılması gündemde olan Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç, "Ankara'ya değer katacak bu kule yıkılmasın" dedi mania sorunu ortadan kalktı 'İmara aykırılık' ve 'mania hattı' gerekçeleriyle yapımı durdurulan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılması gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı yeni Mania Planı'yla kule ile ilgili mania sorunu ortadan kalktı. 


Kulenin yıkılmasını istemiyoruz Ancak imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle kulenin yıkılması gündemde. Cumhuriyet Kulesi'nin Ankara'nın sembol yapılarından biri haline gelebileceğini söyleyen mimar Ragıp Buluç, "Yüzde 90'ı tamamlanan kuleyi yıkmasınlar" diye konuştu. 


Başkentin en önemli yapılarından Atakule'nin de mimarı olan Buluç, "Kuleyi tasarlarken şehrin iki yakasında birbirlerini tamamlayacak iki kule olsun,  Ankara  bu kulelerle anılsın istedim. Bu kule Ankara'ya çok değer katacak" diye konuştu. 


Cumhuriyet Kulesi'nin yapılacak ufak bir imar değişikliğiyle kurtarılabilleceğinin altını çizen Ragıp Buluç, "Kulenin yüzde 90'ı tamamlandı.  Kule kapılarını açmaya hazır durumda" dedi


Geri Dön