02 / 05 / 2024

Cumhuriyet Kulesi yıkıldı mı

Cumhuriyet Kulesi yıkıldı mı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik söz konusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu...

Ragıp Buluç: Yüzde 90'ı tamamlanan Cumhuriyet Kulesi yıkılmasın!

İmara aykırılık' ve 'mania hattı' gerekçeleriyle yapımı durdurulan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılması gündemde. Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç, "Ankara'ya değer katacak bu kule yıkılmasın" dedi

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor

Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor… Sosyal medyada paylaşılan ‘Kız kulesi yıkıldı’ paylaşımları gerçeği yansıtıyor mu?

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Fatih'te, Bizans dönemine ait İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından balyoz kullanılarak yıkıldı.

Ankara'daki tarihi Marmara Köşkü yıkıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk’ün konut olarak kullandığı tarihi Marmara Köşkü'nün yıkıldığını bildirdi. Cumhuriyet'in simge mekânlarından olan köşk AOÇ arazisinde bulunuyordu.

Ankara Kızılay'daki eski Danıştay binası yıkıldı!

Ankara Kızılay’da bulunan Cumhuriyet dönemi mimarisini taşıyan Danıştay binası, Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin açılan tescil davasında yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın yıkıldı.

Tokat'ta lise bahçesindeki istinat duvarı yıkıldı!

Tokat'ta bir lisenin bahçesinde bulunan istinat duvarı yıkıldı. Devegörmez Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin otopark olarak kullanılan bahçesindeki yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme meydana geldi.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi yıkılacak!

Keçiören’de, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu. 6 yıldır atıl bekleyen 144 metrelik kulenin imar planı değişikliği reddedildi.

Yağış nedeniyle Çukurçayır'da bir sitenin istinat duvarı yıkıldı!

Gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağış nedeniyle su akıntıları oluştu. Çukurçayır mahallesinde bir sitenin caddeye bakan istinat duvarı yoğun yağış nedeniyle yıkıldı.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdiye kadar 340 bina yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.

Osmangazi'de 2 kaçak bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından kaçak olduğu tespit edilen Kayhan Mahallesindeki tek katlı bir bina ve Hocahasan Mahallesinde yer alan bir apartmanın dördüncü katına yapılan çatı katı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Kocaeli Dilovası'ndaki kaçak binalar yıkıldı!

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine istinaden Dilovası ilçesinin Tavşancıl ve Mimar Sinan mahallelerinde, 2-B ve Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 3 adet yapı yıkıldı.

Dilovası’ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine istinaden Dilovası ilçesinin Tavşancıl ve Mimar Sinan mahallelerinde, 2-B ve Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 3 adet yapı yıkıldı.

Cumhuriyet Kulesi yıkıldı mı Haberi

Cumhuriyet Kulesi yıkıldı mı


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi inşaatına ilişkin imar plan değişikliğinin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesine karar verdi. 

Keçiören Belediye Meclisi’nin geçen yıl Aralık ayında gerçekleştirdiği toplantıda alınan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği kararını görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik sözkonusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu. 

Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nun ele alındığı toplantıda, Keçiören Belediye Meclisi’nin alana ilişkin imar plan değişikliği kararına da yer verilerek, sözkonusu parselin İmar İdare heyeti tarafından onaylanan plan kapsamında Güçsüzler Yurdu ve İhtiyarlar Bakım Evi olarak ayrılmış olduğuna, emsal ve kat yüksekliğine ilişkin imar durum bilgisi bulunmadığına değinildi. 

Raporda ayrıca, alanda ağız ve diş sağlığı merkezi, Cumhuriyet Kulesi inşaatı,...