30 / 04 / 2024

Cumhuriyet Kulesi'nin kaderi Mart'ta belli olacak!

Cumhuriyet Kulesi'nin kaderi Mart'ta belli olacak!

Ankara'da 2009 yılında durdurulduktan sonra yapımı da yıkımı da yılan hikayesine dönen Ankara Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin kaderi mart ayında belirlenecek. Teklif reddedilirse Cumhuriyet Kulesi yıkılacak...



Ankara'da 2009 yılında durdurulduktan sonra yapımı yılan hikâyesine dönen 144 metrelik Cumhuriyet Kulesi'nin kaderi mart ayında gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi'nde belli olacak. Keçiören Belediye Meclisi'nin "devam edilsin" teklifi Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedilirse Cumhuriyet Kulesi yıkılacak. 


KARARI MECLİS VERECEK 


Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde yapımına başlanan ancak 2009 yılında imara aykırı yapılaşma ve "mania hattı" gerekçeleri ile durdurulan Cumhuriyet Kulesi için son kararın mart ayında gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verileceği ortaya çıktı. 


Keçiören Belediye Meclisi'nden gelen "emsal 3'e çıkarılsın" teklifi Büyükşehir Belediyesi imar birimleri tarafından değerlendirilirken, Keçiören Belediyesi'nin kule için yıkım ihalesini yaptığı öğrenildi. Mart ayında gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kulede çalışmalara devam edilsin teklifi meclis üyeleri tarafından reddedilirse kulenin yıkımı gerçekleştirilecek. 


"30 MİLYON GEREKLİ" 


Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Keçiören İlçe Gençlik Kolları üyesi 300 gençle bir araya geldi. Gençler "Kule yıkılacak mı?" diye sordu. Gökçek, "Tamamlanması için en az 30 milyon TL lazım. Keçiörenli olarak bunun cevabını siz verin" dedi. 


GÖKÇEK, AK PARTİ'Lİ GENÇLERE KULEYİ SORDU


Gökçek, gençlerle buluştuğu toplantıda bulunan 300 gençle, "Cumhuriyet Kulesi yıkılsın mı yoksa tamamlansın mı?" oylaması gerçekleştirdi. 297 genç Cumhuriyet Kulesi yıkılsın cevabını verirken 3 genç ise yıkılmamasını istedi. 


DANIŞTAY 6. DAİRESİ YIKIM KARARI VERMİŞTİ


Ankara gündemini uzun süre meşgul eden Cumhuriyet Kulesi için Danıştay 6. Dairesi 2013 yılında yıkım kararı vermişti. İnşaatına 2003 yılında başlanan ve 175 metre yükseklikte olması planlanan kule 144. metresinde durdurulmuştu. 


Sabah Ankara 


Geri Dön