01 / 05 / 2024

Ragıp Buluç Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılmasını kimse istemez!

 Ragıp Buluç Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılmasını kimse istemez!

Ankara'nın Keçiören bölgesi sınırları içerisinde yer alan ve hakkında yıkım kararı verilen Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç projeye sahip çıkılması gerektiğini ve yıkımın hiç kimse tarafından hoş karşılanmayacağını belitti...




Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç, kule hakkında verilen yıkım kararını değerlendirdi. Danıştay 6. Mahkemesi'nin Cumhuriyet Kulesi'nin ruhsatım iptal ederek yıkımı hakkında kesin karar vermesinin ardından konuşan Buluç, Kuleye sahip çıkılmasını istedi.



Aynı zamanda Ankara'nın simgelerinden Atakule'nin de miman olan Buluç, daha önce de yaptığı projelerin tartışmalara konu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Her şey referanduma götürülmez fakat referandum yapılırsa bana göre kimse yıkılmasını istemez" dedi. 


Cumhuriyet Kulesi projesinde rekabetten dolayı yıkım karan alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve yüzde 90 oranında tamamlanan bu projeye sahip çıkılmasını istiyorum. Yapılacak çok ufak yatırımlarla kule hizmete açılabilir ve Keçiören'e büyük bir değer katar. 


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön