02 / 05 / 2024

Cumhuriyet Kulesi yıkım

Cumhuriyet Kulesi yıkım

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik söz konusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu...

Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi ne olacak?

ANKARA Hürriyet'in, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili son kararı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin vereceğini gündeme getirmesinin ardından, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şu açıklamayı yaptı...

Ragıp Buluç Cumhuriyet Kulesi'nin yıkılmasını kimse istemez!

Ankara'nın Keçiören bölgesi sınırları içerisinde yer alan ve hakkında yıkım kararı verilen Cumhuriyet Kulesi'nin mimarı Ragıp Buluç projeye sahip çıkılması gerektiğini ve yıkımın hiç kimse tarafından hoş karşılanmayacağını belitti...

Kız kulesi yıkıldı mı? Son dakika: Sosyal medya çalkalanıyor

Sosyal medya bu haberle çalkalanıyor… Sosyal medyada paylaşılan ‘Kız kulesi yıkıldı’ paylaşımları gerçeği yansıtıyor mu?

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

 Beylikdüzü Dolunay Sitesi'nde yıkım başladı!

Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan  Dolunay Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı.  Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yıkım alanında incelemede bulundu. 

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Bodrum'da imara aykırı olan rezidans ve villa inşaatında yıkım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da incelemeler yaptığı rezidans ve villa inşaatının asansör kulesi ve geçiş koridorunda yıkım işlemi başlatıldı

Osmaniye İstiklal Spor Kulübü Tesisleri'nde yıkım gerilimi!

1921 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinden daha eski olan Osmaniye İstiklal Spor belediyenin yıkım kararına tepkili. Bugün yıkım için tesislere zabıta ekipleri ve iş makinaları gitti. Sporcular ise tesislerin önünde bekliyor.

Edirne Cumhuriyet Parkı yıkılıp tekrar yapılacak!

Edirne Belediyesi, Kaleiçi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Yıkımı gerçekleştirilen parkı ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Çocuklar özgür büyüsün, özgür çocuklar olsun. Bizim tüm çabamız bu yönde" dedi.

BZM İnşaat Yıkım ve Hafriyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BZM İnşaat Yıkım ve Hafriyat Ticaret Limited Şirketi, Vural Şeker tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Aralık'ta Küçükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi, Köknar Caddesi' nde kuruldu.

Ankara Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ne oldu?

Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımı ile ilgili üniversitelerden rapor beklendiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kulenin kent için herhangi bir faydasının olmayacağını belirtti.

İzmir Ticaret Odası'nın yeni binası için yıkım hızlandı!

İzmir Ticaret Odası (İTO), Birinci Kordon ve Cumhuriyet Bulvarı'na cepheli arsasına yeni hizmet binası yapmak üzere boşalttığı eski binanın yıkımını hızlandırdı. İTO, yürürlükteki imar planlarına uygun olarak yeni binasını yapacak.

Ankara Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok döneminde inşaatına kaçak olarak başlanılan "Cumhuriyet Kulesi'nin" yıkımı için bir adım daha atıldı.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi yıkılacak!

Keçiören’de, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi’nin kaderi belli oldu. 6 yıldır atıl bekleyen 144 metrelik kulenin imar planı değişikliği reddedildi.

Cumhuriyet Kulesi'nin kaderi Mart'ta belli olacak!

Ankara'da 2009 yılında durdurulduktan sonra yapımı da yıkımı da yılan hikayesine dönen Ankara Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'nin kaderi mart ayında belirlenecek. Teklif reddedilirse Cumhuriyet Kulesi yıkılacak...

Cumhuriyet Kulesi yıkım Haberi

Cumhuriyet Kulesi yıkım


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi inşaatına ilişkin imar plan değişikliğinin, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesine karar verdi. 

Keçiören Belediye Meclisi’nin geçen yıl Aralık ayında gerçekleştirdiği toplantıda alınan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği kararını görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, Cumhuriyet Kulesi inşaatının da dahil olduğu 57 bin 294 metrekarelik sözkonusu alandaki değişikliğin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda incelenmesini uygun buldu. 

Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nun ele alındığı toplantıda, Keçiören Belediye Meclisi’nin alana ilişkin imar plan değişikliği kararına da yer verilerek, sözkonusu parselin İmar İdare heyeti tarafından onaylanan plan kapsamında Güçsüzler Yurdu ve İhtiyarlar Bakım Evi olarak ayrılmış olduğuna, emsal ve kat yüksekliğine ilişkin imar durum bilgisi bulunmadığına değinildi. 

Raporda ayrıca, alanda ağız ve diş sağlığı merkezi, Cumhuriyet Kulesi inşaatı,...