30 / 04 / 2024

Rakamlarla TOKİPARK Kayaşehir projesi!

Rakamlarla TOKİPARK Kayaşehir projesi!

TOKİ tarafından Kayaşehir'de hayata geçirilen TOKİPARK Kayaşehir projesi ile İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından biri inşa ediliyor...



TOKİ tarafından farklı şehirlerde hayata geçirilen park ve rekreasyon uygulamalarının en büyüklerinden olan İstanbul’daki 1,5 milyon metrekarelik şehir parkının inşasına başlandı.  TOKİ  Dergi’nin haberine göre, “Daha Çok Yeşil” anlayışı ile 2018’de park ve rekreasyon projelerine hız verecek olan TOKİ, TOKİPARK Kayaşehir Projesi ile İstanbul’un en büyük yeşil alanlarından birini kuruyor. TOKİ Başkanı Turan, Eylül 2017’de ihalesi yapılan TOKİPARK Kayaşehir’in1’inci Etap rekreasyon alanını inceleyerek, uygulamanın ayrıntılarını aktardı.

TOKİPARK KAYAŞEHİR İSTANBUL’A DEĞER KATACAK

TOKİ Başkanı Turan, Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanan alanda inşasına başlanan parkın 4 etap halinde tasarlandığını belirterek, ilk etapta 338.803 metrekarelik bölümün inşa edileceğini söyledi. Rekreasyon alanının 5,5 kilometre uzunluğunda veyaklaşık300 metre eninde olacağını aktaran Turan, projenin İstanbul’a değer katacağını özellikle bölgede yaşayanların daha çok yeşille buluşacağını kaydetti. Turan, şu bilgileri verdi:

"DOĞA İLE İÇİÇE"

“Park içerisinde, konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği etkinlik platformları, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitki bahçeleri ile toplamda 3.250 metrekarelik iki biyolojik göl yer alacak. Koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler de bulunacak. TOKİPARK Kayaşehir, doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanına dönüşecek. Hem bölgeye hem de İstanbul’a değer katacak cıvıl cıvıl bir yaşam merkezi olacak.”

RAKAMLARLA TOKİPARK KAYAŞEHİR

1- 339 bin 803 metrekare toplam alan
2- 224 bin 601 metrekare yeşil alan
3- 148 bin 650 adet yer örtücü otsu bitki
4- 7 bin 100 adet yapraklı ve ibreli ağaç
5- 3 bin 250 merekare alanda 2 adet biyolojik gölet
6- 11 adet asma köprü
7- 5 adet restorasn ve kafe
8- 4 adet konser, sergi ve festival alanı


 


Geri Dön