10 / 10 / 2024

Ramadan Kumova: iTower ile farklılaşacağız!

Ramadan Kumova: iTower ile farklılaşacağız!

Fer Yapı, ilk çalışması olan iTower ile tek projede ilgileri üzerine çekmeyi başarmış bir isim. Tago Mimarlık'tan Gökhan Altuğ ve geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Tatsuyo Yamamato'nun imzasını taşıyan proje bükey stilde




Fer Yapı, ilk çalışması olan iTower ile tek projede ilgileri üzerine çekmeyi başarmış bir isim. Tago Mimarlık'tan Gökhan Altuğ ve geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Tatsuyo Yamamato'nun imzasını taşıyan proje bükey stiliyle dikkate değer. Sakin, yalın ve çağdaş çizgilerin tercih edildiği proje, İstanbul silüetinde farklılık yaratacağa benziyor.
Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, projeyi tasarlarken dikkat ettikleri noktalardan biri olarak arazinin konumunun getirdiği avantajı ve bunun farklı bir mimari anlayışı hak etmesini gösterdi. Bu düşünce paralelinde bugüne kadar yapılanlardan farklılaşan, gelecekte yapılacaklara ilham kaynağı oluşturabilecek, iddialı bir projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını ifade eden Kumova, tasarım anlayışlarını şu sözlerle anlattı:

'Binayı hareketlendirdik'
"iTower Bomonti projesindeki mimari anlayışla her açıdan bakıldığında farklı bir binaya bakıyormuş duygusu ve hareketli bir bina elde etmeye çalıştık. Oluşturan mimaride aynı zamanda dikeyde eğilen bir form oluşturduk. Cephede yatay olarak yerleştirilen alüminyum paneller,  hem iç bükey hem dışbükey hareketli bir form oluşturarak binanın dönüşünü daha iyi algılatırken, gece-gündüz, mevsimsel renk, ışık ve dokusal değişikliklerini sağlayarak, binanın hareketlenmesini destekliyor. Proje, cephedeki eğrisel özgür görünüşüne karşın plan düzleminde ofis planlamasının gerektirdiği modüler sisteme uygun sade bir anlayışla planlandı. Bu yaklaşım, proje lansmanını yaptığımız günden bugüne geçen sürede, mimari ve teknik özellikleriyle beğenildiğini gördük. Aynı yaklaşımı devam ettirmeyi düşünüyoruz."

 


Geri Dön