29 / 04 / 2024

Ramadan Kumova'dan 154.1 milyon TL'lik 2 yeni şirket! 

Ramadan Kumova'dan 154.1 milyon TL'lik 2 yeni şirket! 

Fer İnvestment Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi ve Denge İnvestment Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi, Ramadan Kumova ve Denge Yatırım Holding ortaklığında kuruldu. İşte detaylar...



Fer İnvestment Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. ve Denge İnvestment Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., Ramadan Kumova ve Denge Yatırım Holding ortaklığında 1 Kasım 2023 tarihinde kuruldu. 

Fer İnvestment Gayrimenkul'ün sermaye bedeli 25 milyon 753 bin 986 Türk Lirası, Denge İnvestment Gayrimenkul'ün sermaye bedeli de 128 milyon 371 bin 233 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Her iki şirket de konut inşaatı alanında faaliyet gösterecek. 

Ramadan Kumova, Fer İnvestment Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı, Denge İnvestment Gayrimenkul'ün de Yönetim Kurulu Üyesi olarak belirtildi. 

Ramadan Kumova dan 154.1 milyon TL lik 2 yeni şirket! 

RAMADAN KUMOVA KİMDİR? 

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Harvard Business School mezunu olan Ramadan Kumova, sektördeki kariyerine Enka’da baraj projeleri ile başladı. 

Ramadan Kumova, ardından Bayındır Holding ile Otoyol projeleri ile kariyerini sürdürdü ve 1998'de gayrimenkul yatırım projeleri için pazarlama, pazar araştırma ve konsept geliştirme alanlarında yönetim danışmanlığı yapan firmasında yönetici ortak görevi üstlendi. 

2006'dan itibaren Gayrimenkul Geliştirme alanında CEO olarak çalışmaya başlayan Kumova, bu tarih itibarıyla bağlı bulunduğu şirketin yeniden yapılanma sürecini yönetti ve sekiz adet çok önemli AVM, Ofis Park ve konut projelerine imza attı.

Kurucusu olduğu FerYapı’da 2010'dan itibaren yönetici ortak olarak ofis ve konut projeleri geliştiren ve 5 adet projeyi hayata geçiren Ramadan Kumova, aynı zamanda KONUTDER Başkanı. 

Kumova'nın FerYapı ile hayata geçirdiği projeler, Boyner Holding ve Albarak Bank ortaklığı ile geliştirilen İstWest, Sinpaş Yapı GYO ile geliştirilen ITower Bomonti ve Albaraka Bank ile ortak olarak geliştirilen Mai Rezidans Kartal, Parima Ofis Merter ve Premier Kampüs Ofis projeleri oldu. 

Ramadan Kumova, Konutder Başkan yardımcısı olup, ULI (Urban Land Institute) Türkiye icra kurulu ve Gyoder Üyesi olmasının yanında, başta GRI olmak üzere AYD (Alışveriş Merkezleri Yatırımcılar Derneği), Türk Amerikan İş Adamları Derneği, yerel ve uluslar arası pek çok konferansın da düzenli konuşmacısı

Ramadan Kumova dan 154.1 milyon TL lik 2 yeni şirket! 

DENGE YATIRIM HOLDİNG NE ZAMAN KURULDU?

Denge Yatırım Holding A.Ş. de gayrimenkul, lojistik, teknoloji ve sanayi sektörlerine odaklanmış bağlı ortaklık ve iştirakleri ile faaliyet yürütüyor. 

Denge Yatırım Holding A.Ş. Ana Ortaklığı, 3 Ağustos 2007'de tescil edilerek 1.000.000 TL sermaye ile kuruldu. Şirket 2011'de ödenmiş sermayesini 4.000.000.-TL’den 5.000.000.-TL’ye yükseltti. 

Şirketin grup şirketleri arasında, Metrobil, Site Lojistik, Fer Yapı, Denge Film Prod. ve Vepa Fırça yer alıyor.

YENİ ŞİRKETLERİN FAALİYET ALANLARI

Fer İnvestment Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'nin konusu: 

1)Her türlü inşaat yapımı, alışveriş merkezi, lojistik merkezi, turizm konaklama tesisi, ofis, sağlık eğitim, mesken, toplu konut, yol, köprü, baraj, liman, sondaj kuyusu, fabrika, atölye, depo, spor tesisleri, kanal, kanalizasyonlar, arıtma tesisleri, içme suyu boru ve depolarının inşaatı, kamuya ait binaların inşaatı, her türlü gayrimenkulün yapımı alımı, satımı, yurtiçi ve yurtdışı taahhüt, taşeronluk hizmetleri, 2)Her türlü ulaşım tesisleri, kara ve demiryolları v.b altyapı inşaatları, tersaneler, havaalanları ile bunlara bağlı yardımcı üniteler inşaa etmek, inşasını taahhüt etmek, yapmak ve yaptırmak bu işlerle ilgili her türlü projenin mühendislik hizmetlerini ve müşavirlik hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, 3)Resmi, özel Kurum ve kuruluşlara Yurt içinde yurt dışında şehircilik mimarlık inşaat mühendisliği makine mühendisliği harita mühendisliği altyapı mühendisliği çevre mühendisliği hizmetleri yapmak konusu ile ilgili olmak üzere her türlü drenaj kanalizasyon pis su temiz su klima araştırma tesisleri ...ve 1.11.2023 tarihinde tescil edilen ana sözleşmesinde yazılı diğer hususlar.

Denge İnvestment Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'nin konusu:

1)Her türlü inşaat yapımı, alışveriş merkezi, lojistik merkezi, turizm konaklama tesisi, ofis, sağlık eğitim, mesken, toplu konut, yol, köprü, baraj, liman, sondaj kuyusu, fabrika, atölye, depo, spor tesisleri, kanal, kanalizasyonlar, arıtma tesisleri, içme suyu boru ve depolarının inşaatı, kamuya ait binaların inşaatı, her türlü gayrimenkulün yapımı alımı, satımı, yurtiçi ve yurtdışı taahhüt, taşeronluk hizmetleri, 2)Her türlü ulaşım tesisleri, kara ve demiryolları v.b altyapı inşaatları, tersaneler, havaalanları ile bunlara bağlı yardımcı üniteler inşaa etmek, inşasını taahhüt etmek, yapmak ve yaptırmak bu işlerle ilgili her türlü projenin mühendislik hizmetlerini ve müşavirlik hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, 3)Resmi, özel Kurum ve kuruluşlara Yurt içinde yurt dışında şehircilik mimarlık inşaat mühendisliği makine mühendisliği harita mühendisliği altyapı mühendisliği çevre mühendisliği hizmetleri yapmak konusu ile ilgili olmak üzere her türlü drenaj kanalizasyon pis su temiz su klima araştırma tesisleri ...ve 1.11.2023 tarihinde tescil edilen ana sözleşmede yazılı diğer hususlar.

Fer İnvestment Gayrimenkul'ün adresi, Gürsel Mah. İmrahor Cad. Kağıthane olarak, Denge İnvestment Gayrimenkul'ün adresi de İçerenköy Mah. Ataşehir olarak belirtildi. 

Fer İnvestment Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Denge İnvestment Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu! 

Ramadan Kumova nerede doğdu? Ne iş yapıyor? Ramadan Kumova, Harvard’tan mı mezun oldu?


Geri Dön