12 / 05 / 2024

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!



RAMAZAN BAYRAMINDA HANGİ YOLLAR ÜCRETSİZ?

Ramazan Bayramı'na az bir süre kala bayramda hangi köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı açıklandı. Sürücülerin kullandığı, köprü ve otoyollardan geçişinin ne zaman ücretsiz olacağı merak ediliyor.

Buna dair karar da Resmi Gazetede yayınlandı. Alınan kararla birlikte Ramazan bayramında köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı belirtildi. Diğer yandan 23 Nisan'da da yollar ücretsiz hizmet sunulacak. Buna göre de; yap, işlet, devret modeli olan projeler dışında otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile beraber Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe saat 00.00'dan başlayarak, bayram sonuna kadar parasız bir şekilde kullanılacak.

BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

Ramazan Bayramı'ndaki yolların durumuna dair Cumhurbaşkanı Kararı çıktı. Bu karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. Yap-işlet-devret modelindeki otoyollar bu karar dışında kalarak, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe saat 00.00'dan başlayarak, 24 Nisan Pazartesi gününe kadar yani saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ OLACAK!

Köprü ve otoyollar ile birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu taşıma da ücretsiz olmasına karar verildi.  Marmaray  ile beraber Gayrettepe, İstanbul Havalimanı Metrosu olmak üzere Başkentray ve İzban ile belediyelerin yürütmekte oldukları toplu taşıma hizmetleri de 21 Nisan saat 00.00'dan başlayarak 23 Nisan saat 24.00'e kadar ücretsiz olacak.


Geri Dön