Ekonomi

Ramazan erzak kolisi zamlardan etkilendi! İşte tam yüzde 131 zamla rekora giden ramazan erzak kolisi fiyatları!

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber gözler her yıl hazırlanan ramazan erzak kolilerine çevrildi. Geçtiğimiz ramazan ayına göre, ramazan erzak kolilerinde fiyat artışı görüldü.Bu yıl gıda fiyatlarında yaşanan artış, ramazan paketlerinin fiyatlarına da yansıdı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte zincir marketlerde market kolileri ve erzak paketleri raflardaki yerini aldı. Bu yıl gıda fiyatlarında yaşanan artış, ramazan paketlerinin fiyatlarına da yansıdı. İşte, detaylar...

Ramazan erzak kolisi fiyatlarında artış yaşandı

Ramazan ayı yaklaşırken zincir marketlerde her yıl hazırlanan erzak kolileri, tüketicilerin ilgi odağı haline geldi. Bu yıl, geçtiğimiz ramazan ayına göre erzak paketi fiyatları yüzde 131 oranında arttı. En küçük kutu fiyatı da 99,90 liradan 229,90 liraya yükseldi. Ayrıca, "lüks" kutu fiyatı da yüzde 90 artışla 549,90 liraya yükseldi. Gıda fiyatlarındaki artış, ramazan ambalajlarını da etkiledi.

Ramazan ayı yaklaşırken zincir marketlerde geleneksel olarak hazırlanan erzak kolileri ve market paketleri raflardaki yerlerini aldı. Bu yıl gıda fiyatlarındaki artış, ramazan ambalajlarına da yansıdı. Yıllık bazda en düşük ramazan paketi fiyatı yüzde 131 artarak geçen yıla göre 99,90 liradan 229,90 liraya yükseldi. Geçtiğimiz seneki en büyük "lüks" ramazan paketi 289,90 Türk lirasıyken bu sene için yüzde 89,6 artış göstererek 549,90 Türk lirasına satışa sunulmaya başlandı.

2023 yılında bazı zincir marketlerin Ramazan paketlerini düzenlerken ürün sayılarını azalttığı görüldü. Geçen yıl bir pakette ortalama 33 ürün bulunurken, bu yıl ortalama 30 ürüne düştüğü belirtildi. Paket içindeki ürün sayısının azalması fiyata da yansıdı.
 

İGDOT Başkanı Mustafa Karlı durumla ilgili açıklama yaptı

İstanbul Gıda Toptancıları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, deprem felaketi nedeniyle ramazan hazırlıklarının henüz başlamadığına dikkat çekti. Ancak son aylarda gıda fiyatlarının hemen hemen aynı seviyede kaldığını belirtti. Kendisinin deprem bölgesine gittiğini ve ciddi mağduriyetlerin yaşandığını gözlemlediğini söyleyen Karlı, gıda fiyatlarının aslında geçtiğimiz aylara göre biraz daha uygun olduğunu ifade etti. Örneğin, 18 litrelik ayçiçek yağının fiyatı önceki dönemde 640 lira iken şimdi 550 liraya düştü. Karlı, "Şu anda 300 liradan düşün koli bulunmuyor. Koliler ihtiyaca göre şekillenmekte" dedi.

Migros'ta indirim çılgınlığı! Ayçiçek yağında damping! 09 Mart 2023 fiyat listesi

Bu fiyata tost makinesi kaldı mı demeyin! Awox'ta sadece 109 TL! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Carrefour'da Mart ayına özel kampanya! Bu fiyatları kaçıranlar çok üzülecek!