27 / 04 / 2024

Ramazan Kurtoğlu: Gayrimenkul en güvenli liman!

Ramazan Kurtoğlu: Gayrimenkul en güvenli liman!

Bursa'da yapılan emlak zirvesine katılan Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, yatırımcılar açısından altın ve gayrimenkul yatırımının kısa ve uzun vadede en güvenli liman olduğunu söyledi.



Bursa'da yapılan emlak zirvesine katılan Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, yatırımcılar açısından altın ve gayrimenkul yatırımının kısa ve uzun vadede en güvenli liman olduğunu söyledi. 


Dünya üzerinde gerçekleşen sermaye akışının, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinin başında gelen "emlak" sektörüne nasıl etki edeceğinin ele alındığı "Bursa Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi"Crowne Plaza Hotel'de gerçekleşti. 


İş dünyası temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği organizasyona Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve BESOB Başkan Vekili Fahrettin Bilgit olmak üzere çok sayıda bürokrat ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katlırken zirvenin gündem oturumundaki konuşmacıları ise istanbul Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, izmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ve Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu katıldı. 


"GÖZLER TÜRKİYE'DE" 

Emlak Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu,"Yeni dünya düzeninde para ve gayrimenkul ilişkisi" hakkında önemli açıklamalarda bulundu, Avrupa ekonomisinin iflas ettiğini ve gözlerin Türkiye'de olduğunu dile getiren Kurtoğlu;"Türkiye, geçmişten bugüne kadar topraklarında söz sahibi olmuş yegane bir ülkedir. Ancak yıllardır bizi asıl amacımızdan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptılar.Terör gibi bir belayı başımıza musallat ederek hem ekonomik hem de sosyolojik olarak bizleri uyutmaya çalıştılar. Ama artık o devir geride kalıyor. Türkiye yeni bir döneme adım attı ve bundan sonrası da hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Çünkü Türkiye hem güçlü bir ülke hem de genç bir nüfusa sahip. İşte bu özellikler Avrupa'nın pek işine gelmiyor" dedi. Bir yıla kadar olan harcamaların yatırım olmadığını, minimum beş yıl ve üzeri harcamaların yatırım kapsamına girdiğini söyleyen Kurtoğlu, yatırım yapacakların öncelikli hedefinin "altın ve gayrimenkul"olması gerektiğini söyledi. Döviz ve Borsa gibi kavramların ciddi bir uzmanlık gerektirdiğini ve bunun yanı sıra ciddi riskler taşıdığını dile getiren Kurtoğlu, altın ve gayrimenkul gibi yatırım araçlarının hiçbir zaman değer kaybı yaşamadığını ve gelir artışı bakımından da dünyadaki en güvenli liman olduğunu söyledi. 


"BURSA'NIN TOPRAĞI ALTINDAN DEĞERLİ" 

Zirvenin çözüm ortağı olan Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, özellikle ulaşım alanında yapılan yatırımlar nedeniyle Bursa'nın yeni bir döneme girdiğini söyledi. Çelebi;"Bursa, Marmara'nın istanbul'dan sonraki en çok dikkat çeken kenti olarak öne çıkıyor. Yapılan yatırımlar ve Bursa'nın merkezi konumu da bunu destekliyor. Kentin tamamı hem doğu hem de batı eksenli bir büyüme yaşıyor. Yabancı yatırımcılar olduğu gibi yerli yatırımcılar içinde Bursa gerçekten kazançlı bir şehir. Öyle ki proje yapmak birçok inşaat firması arazi bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden Bursa'nın taşı toprağı altından daha değerli duruma geldi. 

Özellikle yeni yapılacakTeknosab projesi ile kentin tamamında yeni bir emlak değerlemesi yaşanacaktır" dedi. 


Bursa Hayat


Geri Dön