12 / 05 / 2024

Ramazan’da kırmızı et fiyatları ne olacak? Yetkili isimden çok tartışılacak açıklama!

Ramazan’da kırmızı et fiyatları ne olacak? Yetkili isimden çok tartışılacak açıklama!

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinde fiyat sabitleme kararı aldıklarını ifade etti.



Bünyesinde 44 üye ve 2140 mağaza bulunan İstanbul PERDER, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkililer ile beraber yaptıkları çalışma sonucunda, Ramazan ayında et fiyatlarını sabitleme kararı aldığını belirtti.

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında yukarı doğru çok ciddi bir hareketlilik olduğunu belirterek, "Spekülatif artışlardan söz ediliyor. Özellikle deprem felaketinin ilk haftasında et fiyatı yaklaşık 20-30 lira civarında yükseldi. Önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayında, arz talep dengesindeki artış yüzünden, fiyat artışlarının devam etmesi gündemde. Nitekim bugün yapılan kesimlerde etin fiyatının üzerine 15 TL gibi bir rakama geldiği belirtiliyor. Dernek olarak bu tür fiyat artışlarını izleriz.

Ramazan’da kırmızı et fiyatları ne olacak? Yetkili isimden çok tartışılacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileri ile beraber yaptığımız çalışmalar neticesinde İstanbul özelinde, yerel perakendecilerimize, insanlara Ramazan boyunca avantajlı et ulaştırmak için çaba içerisine girdik. Onlar da gerekli önlemleri aldılar. Ramazan’ın ilk gününden başlamak üzere bugün piyasalarda 260, 270, 280 lira civarında olan kıymalık etimizin fiyatını 190 liradan, 300 liralara doğru giden 260, 270, 280 TL civarı satılan kuşbaşı etimizin fiyatını da 210 liradan sabitleme kararı aldık. Bunu da tüm Ramazan süresince bu satışı gerçekleştirmeyi planlamaktayız" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...

 


Geri Dön