03 / 05 / 2024

Ramzan Kadirov, Çeçenistan'da Grozny Cityyi açtı!

Ramzan Kadirov, Çeçenistan'da Grozny Cityyi açtı!

Çeçenistanın Rusya yanlısı lideri Ramzan Kadirovun 35inci doğum günü Hollywood ünlülerinin katıldığı gövde gösterisine döndü. Kadirov, 45 katlı Grozny City gökdelenlerinin de açılışını yaptığı gecede, Jean Claude van Damme ile yan yana oturdu



Çeçenistanın Rusya yanlısı lideri Ramzan Kadirovun 35inci doğum günü Hollywood ünlülerinin katıldığı gövde gösterisine döndü. Türkiye ve Avrupada Çeçen muhaliflere yönelik cinayetlerle ilgisi olduğu öne sürülen Kadirov, 45 katlı Grozny City gökdelenlerinin de açılışını yaptığı gecede, Jean Claude van Damme ile yan yana oturup, keman sanatçısı Vanessa Maenin konserini dinledi.

 

 

 

 

 



RUSYA Federasyonuna bağlı özerk cumhuriyet Çeçenistan, tarihinin en görkemli doğum günü kutlamasına tanık oldu. Babası Ahmet Kadirovun bombalı saldırıda öldürülmesi üzerine Kremlinin desteğiyle 2004te henüz 28 yaşındayken küçük Kafkas cumhuriyetinin başına geçen Ramzan Kadirov, önceki gün Hollywood yıldızlarının katıldığı muhteşem doğum günü partisi ile 35inci yaşını kutladı. Oscarlı Hilary Swank, Jean Claude van Damme ve dünyaca ünlü keman sanatçısı Vanessa Maeli doğum günü kutlamalarından bazı notlar şöyle:

- Kadirov doğum gününü Ulusal Öğretmenler Günü ve Çeçen Gençlik Günü ilan etti.
- Memurların kutlamalara katılmaları için resmi tatil ilan edildi ve katılamayanların işlerine son verileceği uyarısı yapıldı.
- Kutlamalar, Kadirovun 3 kez Allahüekber diyerek açtığı ülkenin ilk büyük konut ve yaşam alanı projesi Grozny Citynin bir gökdeleninde yapıldı.
- 1990lı yıllardaki iki savaşla yerle bir olan Groznide yükselen bazıları 45 katlı gökdelenler, parkları, havuzları, çim ve çiçekleriyle yeni bir görüntü veriyor.
- Grozny Cityye giden bütün yollar güvenlik güçlerince kapatıldı, civarda yaşayanlar evlerine haftalar öncesinde dağıtılan izin belgeleriyle girebildi.
- Doğum günü partisine Hollywood yıldızları Kevin Costner, Hilary Swank ve Kadirovun Dostum dediği Jean Claude van Damme katıldı. Van Damme sahnede, Seni seviyorum Kadirov derken, Hilary Swank İki gündür kentteyim. İnsanlar çok mutlu dedi.
- Ünlü Taylandlı keman sanatçısı Vanessa Mae bir konser verdi. Yerel medya, Kadirov yönetiminin, ünlü davetlilerine gayet cömert davrandığını öne sürdü. Buna göre Maenin 500 bin dolar aldığı öne sürülüyor. Hollywood yıldızlarının ne aldığı ise bilinmiyor.
- Ünlü pop yıldızı Shakira da partide konser verecekti. Ama insan hakları örgütlerinin baskısı Shakiranın vazgeçmesine yol açtı.
- Gece boyunca havai fişeklerin patlatıldığı doğum günü kutlaması Çeçen televizyonu tarafından naklen yayınlandı.
- Kadirov, doğum günü öncesinde kendisine hediye verilmesini yasakladı. Hatta, Bana hediye vermeye kalkan derhal işinden atılacak diye gözdağı verdi.
- Lüks arabalarla ve safkan yarış atlarıyla görüntülenen Kadirov, iki savaş sonrasında ülkenin iyiye gittiğine dair görüntü vermeye çalışıyor.
- Maradonayı Çeçenistanda ünlüler maçına çıkmaya çağıran Kadirov, eski Hollandalı futbolcu Ruud Gulliti Çeçen Terek futbol takımının başına getirdi. Daha sonra gece kulüplerinden çıkmayan Gullitin işine son verdi.
- Bu tür şaalı doğum günleri, eski Sovyet Cumhuriyetlerinin yıllanmış liderleri için sıradan. Kazak Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de, doğum gününe şarkıcı Stingi davet etmişti.             

Türkler özel uçakla gitti

KADİROVun doğum gününe Türkiyeden de davetli grubu katıldı. Binaları inşa eden  Ankara  merkezli Penta İnşaatın yetkilisi Hikmet Çamalan, Groznyden 60 bin dolara kiralanan bir özel uçak, bir belediye başkanı, 8-10 milletvekili ve gazetecileri Çeçenistana götürdü. Gelenler resmi olarak katılmadılar. Katılımlar kişiseldi dedi. Kadirov, babası Ahmet Kadirov için Groznide Sultanahmet Camisine benzer bir caminin yapılmasını istemişti. 4 minareli Hacı Ahmet Kadirov Camisini Ankara merkezli Bora İnşaat yapmıştı.
Hürriyet


Geri Dön