02 / 05 / 2024

Rant vergisi 2014!

Rant vergisi 2014!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre, değeri artan bir gayrimenkul için artan değerin bir kısmı "rant vergisi" olarak ödenecek. İşte Rant vergisi 2014 bilgileri..



Rant vergisi 2014!

Türk Dil Kurumu tarafından "getirim" olarak anlamına gelen rant kelimesi; Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor.


Doğanın getirisi olarak da ifade edilen rant, Devletin çeşitli uygulamalarla bireysel, endüstriyel veya sektörel olarak özel teşebbüs lehine herhangi bir çıkar avantajı yaratması; bu avantajın realizasyonu ve paylaşımı şeklinde de ifade ediliyor.


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamalar ile gündem konusu olan rant vergisi ile ilgili çalışmalara devam ediliyor.


Rant vergisi kapsamında imar değişikliği veya yapılan hizmetlerden dolayı bir gayrimenkulde oluşan değer artışından kamuya pay alınması öngörülüyor.


Henüz detayları belirlenmeyen rant vergisi ile ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz;

“Kentsel rantların daha fazla kamuyla paylaşılması için çalışma yapılıyor. Mesela bir eviniz var ve imar değişikliği nedeniyle değeri 100 bin TL’den 200 bin TL’ye çıktı. Bu artan değerin bir kısmı şeffaf kurallar çerçevesinde kamuyla paylaşılmalı. Bu hem kamu için yeni kaynak, hem de adil bir düzenleme olur.” 



Cevdet Yılmaz: Değerlenen evden kamu da payına düşeni alacak!


Geri Dön