18 / 05 / 2024

RCS, müteahhitlik projelerine odaklandı!

RCS, müteahhitlik projelerine odaklandı!

Isıtma ve soğutma alanlarındaki faaliyetlerine bundan iki yıl öncesine kadar devam eden RCS, son dönemde bu alandaki kârlılığın düşmesi sonucu müteahhitlik hizmetlerine odaklandı.



Isıtma ve soğutma alanlarındaki faaliyetlerine bundan iki yıl öncesine kadar devam eden RCS, son dönemde bu alandaki kârlılığın düşmesi sonucu müteahhitlik hizmetlerine odaklandı. Bu alandayap-sat modeli ile kârlılığın artırmak isteyen firma, artan konut üretiminin potansiyelinden faydalanmak istiyor. RCS İnşaat Genel Müdürü Hikmet Odabaş, bugüne kadar resmi ve özel alanda birçok projeye imza attıklarını bildirdi. Bugüne kadar resmi ihalelere gireke. Ordu'da okul, yurt ve vergi dairesi gibi kurum binaları inşa eden şirket, turizm alanında da kentteki Vona Otel ve restoranı işletti. 


Bugün itibarıyla 50 kişilik bir ekiple inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini anımsatan Hikmet Odabaş, bu alanda yapsat modeli ile ilerlemek istediklerinin altını çizdi. Türkiye'de nitelikli konut açığının bulunması ve Ordu'nun genç bir nüfusa sahip olmasının konut ihtiyacına olan talebi canlı tutacağına dikkat çeken Odabaş, firmalarının da konut projeleri ile Ordu ve civarında adından söz ettireceğinin altını çizdi. 


"Sektörün temel sıkıntısı ehliyetsizlik" 


Karadeniz Bölgesi'ndeki müteahhitlerin sorunları hakkında da değerlendirmelerde bulunanı Hikmet Odabaş, ehliyetsiz konut üröjjeri firmaların bu alanda haksız rekabete neden olduğunubildirdi. Odabaş, "Hükümet ehliyetsiz firmalara yap-sat veya diğer inşaat alanlarından men edecek yaptırımlar, yas aklar getirmeli. Artık parası olan fakat bu alanda deneyimi olmayan birçok kişi kırsalda mütehahhit oluyor" yorumunu yaptı'Yine bu yıl piyasalardaki belirsizliklerden dolayı küçük çaplı projelere yönelmek durumunda kaldıklarının altını çizen Odabaş, aynı zamanda kârsız bir dönemden geçtiklerine atıfta bulundu. Türkiye'de inşaat sektörünün durması halinde tüm sektörlerin etkileneceğini belirten Odabaş, "Eğer inşaat sektörü olmazsa Türkiye durur. Sadece inşaat sektörüne umut bağlanması, bu sektöre herkesin akması ve kalitenin, kârın düşmesine neden oldu" diye konuştu. 


Dünya Ek


Geri Dön