17 / 05 / 2024

Rebekka Haas Çetin: Evim bir ağaç gibi kalıcı olmalı!

Rebekka Haas Çetin: Evim bir ağaç gibi kalıcı olmalı!

Tam bir Yengeç burcu olduğunu söyleyen Rebekka Haas Çetin, "Bir kez ev kurduktan sonra duvarlar ya da büyük bir ağaç gibi sağlam ve kalıcı olsun istiyorum. Bu yüzden huzurlu bir ortam yaratıyorum" diyor



Sinan Çetin'in eşi Rebekka Haas Çetin, şehrin tam göbeğinde sessizliğin ve sükunetin keyfini çıkarıyor. Aile, huzur dolu ve hayatın getirdiği kaosu iptal eden bir sistem kurmuş kendilerine. Çetin, evlerinin dekorasyonunu Harper's Bazaar'dan Serli Gazer'e anlattı.
 Evi dekore etmek için ilk başlarda Christopher Hall ile çalıştık. Ancak salonda çalışmalar yapan Hall'un ardından çok şey değişti. Evin sürekli gelişen bir dinamiği var. Sinan (Çetin) sürekli bir duvar açıyor, bir yerden bir merdiven indiriyor. İkimiz de sürekli ev için bir şeyler yapıyoruz. Bu, bir takım çalışması aslında.

KÜÇÜK EV SEVERİM
 Benim için fonksiyonellik dekorasyondan çok daha önemli. Evi dekore ederken hep bu unsurları göz önünde bulunduruyoruz.
 Ev benim için çok önemli. Sinan mesela çok göçmen bir yapıya sahip, anında her şeyi bırakıp başka bir yere gidebilir. Ben ise tam bir Yengeç'im. Bir kez ev kurduktan sonra duvardaki betonlar gibi ya da büyük bir ağaç gibi sağlam ve kalıcı olsun istiyorum. Değişsin istemiyorum. Bu yüzden de evimde hemen samimi, rahat ve huzurlu bir ortam yaratıyorum.
 Aslında küçük evleri daha çok seviyorum. Bu evin tam olarak aynısının küçüğünü isterdim. Çünkü benim için önemli olan evde herkesin birlikte olması.
 Bu ev bana gerçekten benziyor. Sadece benden biraz daha uzun boylu ve uzun bacaklı.

KENDİMİ TANIYORUM
 Artık kendimi iyi tanıyorum ve dolayısıyla da alışveriş konusunda iyice bilinçlendim. Stillerin ve trendlerin sadece fikir ve ilham verdiğini düşünüyorum.
 Ben her şeyin farkındayım. Kapıdan kim giriyorsa, kimin acısı varsa, hangi köpek açsa, etrafımda neler olup bittiğinin farkındayım. Sanırım böyle bir karakterim olduğu için ben asla yönetmen olamam.

ÇOK GÜLÜYORUZ
 Yorucu bir günün ardından salonda ya da çocukların odasında bir yatak üstünde hep beraber çocuklar ve köpeklerle birlikte vakit geçirmek bana huzur veriyor. O zaman başka hiçbir şeye gerek kalmıyor çünkü sürekli birisi bir şeyler yapıyor ve hepimizi güldürüyor.

HEP HAREKET VAR
 Evde sürekli bir hareketlilik var; günde üç kez lezzetli yemekler yeriz, yağmur yağarken havuzda yüzeriz. Saunada stres atarız. Gece geç saatlere kadar yakın arkadaşlarımızla sohbet eder, dünyayı kurtarırız. Bu evde her zaman misafir var. Çocukların arkadaşları, üç köpeğimiz, iki kedimiz...
Sabah

 


Geri Dön