02 / 05 / 2024

Recep Altepe: Atatürk Stadı'nda yetki bakanlığın!

Recep Altepe: Atatürk Stadı'nda yetki bakanlığın!

Bursa Haber Gündem Buluşmları'nın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Atatürk Stadyumu alanının niteliğini değiştirmeden oraya 1 tribün, spor salonları ve meydan kazandırmak istiyoruz." dedi



Bursa Haber Gazetesi'nin Gündem Buluşmaları'na konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Dizdar, işadamı Mehmet Dizdar, Bursa Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu ile Bursa Haber Gazetesi yönetici ve yazarlarıyla Kahve Beyaz Restoran'da bir araya geldi. 


Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Altepe, İstanbul Yolu'ndaki kentsel dönüşümü işaret ederek "Önümüzdeki hafta kamulaştırdığımız 20 bin metrekare alandaki 60 binanın yıkımına başlayacağız" dedi. 


Bursa'nın hedefleri olduğunun altını çizen Başkan Altepe, "Stadyumu yapacağımız zaman; stadyumumuz farklı olsun, dünya gündeminde yerini alsın, aldığı ödüllerle Bursa'nın adı duyulsun istedik. Tamamlanan stadyumumuz çok konuşulmasının yanı sıra ekonomiye katkı sağlayacak ve Bursaspor'a motivasyon katacak. Avrupa kupalarında 4 yıl mücadele eden şampiyon bir takımımız var. Bursaspor'a Avrupa standartlarında bir stadyum yaraşır" ifadelerini kullandı. 


"ULUDAĞ'IN EŞİ YOK'

Bursa'nın termal turizmini tekrar gündeme getirdiklerini kaydeden Altepe, "Artık 50 otel termal su kullanıyor. Termal turistler hem uzun süre kalıyor hem daha çok para bırakıyor. 

Tabakaneler bölgesiyle kamulaştırmalarımızı büyük ölçüde tamamladık çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Bursa'ya gelen turistlerin raylı sistemle kent merkezinin yanı sıra otellere de teleferikle ulaşımının kolaylaşacağını kaydeden Başkan Altepe, "Uludağ, dünyada eşi benzeri olmayan bir güzellik. Biz Uludağ'da yetki karmaşası olsun istemiyoruz. Çünkü Uludağ'da en büyük eksiklik yapı eksikliği değil düzen eksikliği" diyerek konunun önemine dikkat çekti. 


'ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK'

Engelliler için yapılan hizmetlerden de bahseden Altepe, "Engellilere yapacağımız hizmetlerde pozitif ayrımcılık yaparak çalışmaları hızlandırıyoruz. Engelliler merkezini öne aldık. 

Burada önemli olan engelli biriminin varlığı değil, engellilere yapılan hizmetlerdir" dedi. 

BURSASP0R Bursaspor Kongresine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kongre yanlış yapmaz. Seçilen başkan hepimizin başkanı olacaktır" dedi.


Bursa Haber 


Geri Dön