02 / 05 / 2024

Recep Altepe: Timsah Arena seçimden önce bitecek!

Recep Altepe: Timsah Arena seçimden önce bitecek!

Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, Timsah Arena olarak bilinen Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunun inşaatının biran önce bitirilmesini istediklerini, Bursa tarihin en büyük inşaatı olduğu için zaman aldığını söyledi...



185 bin metrekarelik inşaat alanının bulunduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda kullanılan malzemelerin özel olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, "Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunun çatısı bile özel kaplama ile yapılıyor. İlk defa yapılan bir uygulama olduğu için yüklenici firma inşaat aşamasında zorlanıyor" dedi. 


YILBAŞINDA BİTİRMEYİ HEDEFLEMİŞTİK STADYUMUN ÖZELLİKLERİ 


Stadyumu daha önce yılbaşında bitirmeyi hedeflediklerini ancak inşaat aşamasında yaşanan zorluklar ve çatı kaplaması nedeniyle bu sürenin uzadığına işaret eden Altepe, "Biz stadyum inşaatının biran önce bitirilmesini arzu ediyoruz. Burada yüklenici firmaya, stadyum inşaatı ile ilgili ücretini kuruşu kuruşuna ödüyoruz. Burada stadyum inşaatı firmanın performansına bağlı. Sanıyorum stadyum inşaatı seçimlere doğru anca bitecek. Seçimlerden önce inşallah Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumunun açılışını yaparız" diye konuştu. 


Türk Telekom Arena ile birlikte Türkiye'deki C90 görüş açısına sahip iki stadyumdan biri olan proje toplam 45.000 koltuk kapasiteli olacak. Oyun alanı 68 x 105 metre olan stadyumun kapladığı toplam alan 283 x212 metre olacak. Stadyumda 3 zemin üstü kat, 2 bodrum kat ve 1 platform kati olmak üzere toplamda 6 kat bulunuyor. Yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı Stadyum 8 bloktan oluşuyor. UEFA 2016 kriterlerine göre inşa edilen stadyumda 207 engelli koltuğu bulunuyor. 96 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak. Çatı ise Bursaspor'un simgesi olan 'timsah' görümünde olacak. 


A Gazete


Geri Dön