02 / 05 / 2024

Recep Oram: Ev kredisi İş Bankası'ndan alınır!

Recep Oram: Ev kredisi İş Bankası'ndan alınır!

İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram: "Türkiye’nin Ev Kredisi” markası altında yürüttüğümüz konut kredisi ürün ve hizmetlerimiz ile evin, bugün, yarın ve dai



“Türkiye’nin Ev Kredisi” markası altında yürüttüğümüz konut kredisi ürün ve hizmetlerimiz ile evin, bugün, yarın ve daima İş Bankası ile alınacağı mesajımız altında, farklı müşteri gruplarının farklı ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitli alternatifler sunuyoruz. Müşteri odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde, konut kredisi gibi uzmanlık gerektiren bir ürünün pazarlama ve satışında müşterilerimize ihtiyaç duyabilecekleri her türlü konuda yardımcı olabilmek ve çözüm sunabilmek amacıyla, bu konuda özel olarak hazırlanmış sertifikalı eğitim programlarına tabi tutulan personelimiz aracılığıyla hizmet verilmektedir. Bunun yanı sıra, konut kredisi müşterilerine özel internet sitesi ve çağrı merkezimiz ile konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerimizle daha yakın temas halinde olmaya çalışmaktayız. İş ortağımız olan emlakçılarla daha yakın çalışabileceğimiz çeşitli uygulamalar yapılmaktadır.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra, TOKİ, Emlak Konut GYO A.Ş. ve büyük inşaat firmalarıyla birlikte, henüz yapımı tamamlanmamış konut projelerinin kredilendirilmesine yönelik çalışmalara da ağırlık verilmiştir. Bunun yanı sıra, müşterilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek, farklı geri ödeme alternatifleri sunan konut kredisi ürünleri geliştirilmiştir. Bu yıl çıkardığımız “Kamu Çalışanlarına Özel”, “Ön Onaylı” ve “Yabancılara Özel” ev kredisi ürünlerimizle, tüketicilerin ilgisini çekmiş durumdayız. Türkiye’nin Ev Kredisi hizmetimizde ana stratejimiz, müşterilerimizin taleplerinin tercihlerine uygun çözümlerle hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kullandırılmış kredilerde kredi vadesi içerisinde ortaya çıkabilecek sorun veya müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler üretebilmek ve böylece konut alımlarında ev sahibi olmak isteyenlerin yanlarında olduğumuzu ve Türkiye’de İş Bankası’na sorulmadan konut kredisi kullanılmamasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu hedefimiz doğrultusunda, farklı müşteri ihtiyaçlarına özel ürünlerimizi uzman sertifikalı personelimiz ile çeşitli hizmet kanallarından sunmaya devam ettiğimiz sürece, ev sahibi olmak isteyenler nezdinde tercih edileceğimize inanıyoruz.

Ekonomik krizin etkileriyle gerileyen konut satış fiyatları 2009 yılı ikinci çeyreği itibariyle sınırlı bir artış eğilimi göstermektedir. Ancak 2010 yılı ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde konut satış fiyatlarının stabilize olduğu görülmektedir. Faiz oranlarının da benzer bir seyir izleyeceği düşünüldüğünde içerisinde bulunduğumuz dönem konut edinimi açısından uygun görünmektedir. Konut kredisi kullanımında banka tercih etme unsurları tek tek incelenmiş ve bu çerçevede müşteri taleplerine hızlı cevap vermek, hızlı konut kredisi tahsis etmek, uygun koşullar sağlamak, kullandırılmış kredilerde kredi vadesi içerisinde ortaya çıkabilecek sorun veya müşteri ihtiyaçlarına uygun çözüm üretebilmek üzerine çalışmalar üretilmiştir. Banka olarak müşterilerimizin konut alımlarında devamlı olarak yanlarında olduğumuzu ve Türkiye’de İş Bankası’na sorulmadan konut kredisi kullanılmamasının yararlarına olacağını vurgulamaktayız.2009 yılı sonu itibariyle Bankamızın, kredi kartı hariç, bireysel kredi bakiyesinin yüzde 41’ini teşkil eden konut kredilerinin payı 2010 yılı ilk yarısı itibariyle yüzde 43’e yükselmiştir.

2009 yılı ikinci çeyreğinde sektörde kullandırılan konut kredisi adedi 64.633 iken, bu rakam 2010 yılı ikinci çeyreğinde 108.017’ye ulaşmıştır.Benzer şekilde 2009 yılı ikinci çeyreğinde sektörde kullandırılan konut kredisi tutarı 3.972 milyon TL iken, 2010 yılı ikinci çeyreğinde 7.528 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2009 yılı içerisinde yüzde 14 büyüme gösteren sektörün konut kredisi bakiyesi 2010 yılı ilk dokuz aylık döneminde beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 23 oranında artmıştır. Yılsonu itibariyle bakiyenin 57.000 milyon TL’yi aşması ve böylece yıl içerisinde toplam büyüme oranlarının yüzde 30’lar seviyesine yaklaşması beklenmektedir. 2010 yılının ilk altı aylık döneminde sektörde toplam 108.017 adet konut kredisi kullandırılmıştır. Söz konusu dönemde Bankamız tarafından kullandırılan konut kredisi yaklaşık 20.000 adettir.

BDDK tarafından yayınlanan verilere göre 2009 yılı Haziran ayı ile 2010 yılı Haziran ayı arasında sektördeki toplam konut kredisi bakiyesinde yaklaşık yüzde 28 oranında bir büyüme gerçekleşmiştir. Bankamızın konut kredisi bakiyesinde aynı dönem içerisinde gerçekleşen büyüme ise yüzde 32’dir. 2010 yılı içerisinde 01.10.2010 tarihi itibariyle sektörde konut kredisi bakiyesi sene başına göre yaklaşık yüzde 23 oranında bir artış kaydetmiş ve 55.093 milyon TL’ye ulaşmıştır. Yılsonu itibariyle bu rakamın 57.000 milyon TL’yi aşması öngörülmektedir. 2010 yılı içerisinde gerçekleşen en dikkat çekici artış ise geçtiğimiz ay yaşanmış ve Eylül ayı sonunda konut kredisi bakiyesi bir önceki ay sonuna göre yüzde 1,6’lık bir artış kaydetmiştir. Konut kredilerinde Bankamızın 2010 yılı içerisindeki büyümesinin sektör ortalamasının üzerinde olması beklenmektedir.
Milliyet 


Geri Dön