02 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan kış oyunları tesislerini ziyaret etti!

Recep Tayyip Erdoğan kış oyunları tesislerini ziyaret etti!

Erdoğan, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı tesislerde incelemelerde bulundu. Erdoğan, atlama kulelerinde Türk ve Sloven sporcuların atlayışlarını izledi



 Erdoğan, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı tesislerde incelemelerde bulundu. Erdoğan, atlama kulelerinde Türk ve Sloven sporcuların atlayışlarını izledi. Erdoğan atlayışların ardından sporculara plaket verdi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra gösteriyi izleyen vatandaşlara da hitap etti. Vatandaşlara ''dadaşlar'' diyerek hitap eden Erdoğan, tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Erzurum'da yaklaşık 500 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, ''şžu anda Türkiye'de hiçbir yerde olmayan tesislere Erzurum ilimiz sahip oldu; Erzurum'a bu yakışır. Bu oyunlarla birlikte şimdi hedefimiz uluslararası kış olimpiyatlarının Erzurum'da yapılması. Yine Erzurum'da bunu da gerçekleştireceğiz, bunu da inşallah alacağız, bunun da gayreti içinde olacağız. Bu akşam burada birçok bakan ve milletvekili arkadaşımla bir aradayız. Ben bu tesislerimizin Erzurumumuza, ülkemiz ve Erzurum gençliğine hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan ve gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdoğan'ın incelemelerine eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile diğer yetkililer de eşlik etti.
Zaman

Basında yer alan diğer haberler:

Erzurum'da Başbakan coşkusu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da 27 Ocak'ta başlayacak olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan tesislerin açılışını yapmak ve 3. Büyükelçiler Konferansı'na katılmak üzere Erzurum'a geldi.
Dün akşam saatlerinde ATA uçağı ile kente gelen Erdoğan için 2011 Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaptırılan atlama kulelerinde, fişek ve atlama gösterisi düzenlendi. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gösteri atlayışlarını dikkatle izleyen Erdoğan sporcuları kutlayarak hediyeler verdi.
Atlama kulesi önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir de konuşma yapan Başbakan Erdoğan, 'Erzurum 'a son yılların en büyük yatırımı yaptık. Bu atırımlar inşallah yakın zamanda kış olimpiyatlarını da getirecek.
Artık Erzurum bir dünya kenti olma yolunda   ilerliyor' dedi.   Erdogan gazetelerin kar sıkıntısı ile ilgili sorusuna ise, 'Meteorolojiye göre kar sorunu artık yok. Madem burada kar duası yapılmış,   siz de dua edin kar sıkıntısı olmasın' diye cevap verdi. Bu arada Yunanistan başbakanı Yorgo Papandreu da 3. Büyüelçiler Konferansı'na katılmak için Erdoğan'ın davetlisi olarak dün gece Erzurum'a geldi.
LEVENT AKPINAR/Akşam

Erzurum'daki tesisleri Erdoğan ile Papandreu açacak

Organizasyona Büyükelçiler Konferansı'na katılmak üzere şehre gelen Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu da katılacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, dün 2011 Kış Oyunları'nın son hazırlıklarını yerinde incelemek ve simülasyon ortamında değerlendirmek için Erzurum'a geldi. Bakanlar, ilk olarak Erzurum Valiliği'ni ziyaret etti. Ardından bürokratlarla buluşan Akdağ ile Özak, açılış ve oyunları simülasyon ortamında takip etti. İki bakan, Türkiye'nin organizasyondan yüz akıyla çıkacağını söyledi. Bakan Özak, Cumhuriyet tarihinde bir şehre yapılan en büyük devlet yatırımın Erzurum'a gittiğini anlattı. Tesislerin açılış törenine Başbakan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun da iştirak edeceğini aktaran Özak, 'Erzurum, kış sporlarında dünya şehri olma yolunda.' dedi.
Zaman/ORHAN YILDIRIM

'Hedefimiz kış olimpiyatları'

Başbakan Kış Oyunları için inşa ettirilen tesislerin açılışı için Erzurum'da AHT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ocak - 6 şžubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa ettirilen tesislerin açılışı ve 3'ncü Büyükelçiler Toplantısı'na katılmak üzere akşam saatlerinde Erzurum'a geldi. Erdoğan, tesislerde incelemelerde bulunurken, atlama kulelerinde Türk ve Slovenyalı sporcuların atlayışlarını izledi. ''Hedefimiz uluslararası kış olimpiyatlarının Erzurum'da yapılması'' diyen Erdoğan atlayışların ardından sporculara plaket verdi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Erzurum'da 27 Ocak - 6 şžubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa ettirilen tesislerin açılışı ve 3'ncü Büyükelçiler Toplantısı'na katılmak üzere akşam saatlerinde Erzurum'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kiremitlik Tepe'de yaptırılan kayakla atlama kulelerinde düzenlenen gösteriye katıldı. Başbakanlığa ait Ata uçağıyla kente gelen Recep Tayyip Erdoğan, atlama kulelerinde yapılan havai fişek ve kayakla atlama gösterisini izledi. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gösteriyi izleyen Başbakan Erdoğan, kayakla atlama kulelerinde düzenlen test yarışları esnasında yere çakılarak yaralanan milli kayakçı Samet Karta ile de bir süre sohbet etti.

GAZETECİLERLE BİRLİKTE HATIRA FOTOĞRAFI çEKTİRDİ

Gösteri atlayışı sonrası piste inen Başbakan Erdoğan sporcuları tek tek kutlayarak çeşitli hediyeler verdi. Atlama kulesi önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir selamlama konuşması yapan Başbakan Erdoğan, 'Erzurum'a son yılların en büyük yatırımını yaptık. Bu yatırımlar inşallah yakın zamanda kış olimpiyatlarını da getirecek. Artık Erzurum bir dünya kenti olma yolunda ilerliyor' dedi. Erdoğan, gazetecilerin kentte yaşanan kar sıkıntısıyla ilgili bir soruya da, 'Meteorolojiye göre kar sorunu artık yok. Zaten burada suni kar sistemleri de var. Tüm tedbirler alınmış. Madem burada kar duası yapılmış sizde dua edin kar sıkıntısı olmasın' diye cevap verdi. Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan sporcularla eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ve gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

çOK SAYIDA BAKAN ERDOĞAN'A EşžLİK ETTİ

Programa Başbakan Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SLOVENYALI SPORCU ATLAYIşž SIRASINDA DÜşžTÜ

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın gelişinden önce antrenman atlayışları gerçekleştirilen sporculardan biri atlayışı sırasında düştü. Metrelerce yerde sürüklenen Slovenyalı sporcu, kazayı yara almadan atlattı. Sporcunun yerden kalkmasıyla herkes derin bir nefes aldı.
Habertürk/Orkun çİZMELİ

Erzurum Kış Oyunları"yla Avrupalı"ya kur yapacak  

Bakan Özak, Erzurum"da 27 Ocak"ta başlayacak Dünya Üniversiteler-arası Kış Oyunları için 600 milyon lira harcandığını söyledi. Önemli kayak merkezi haline gelen Erzurum"da da hedef Avrupalı turist

Türkiye, tarihinde ilk defa bir kış spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Sportif anlamda Erzurum"daki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları"nda pek madalya beklemiyoruz ama organizasyonun başarıyla gerçekleşmesi Türkiye"ye büyük bir puan kazandıracak. Özellikle Avrupa"dan kış turizmine yönelik ilginin artacağı tahmin ediliyor. Oyunlar boyunca yapılacak yayınlarla 200 milyon izleyiciye ulaşılması bekleniyor. Olimpiyat Köyü"nde ise tüm hazırlıklar tamam. 27 Ocak"ta başlayacak olimpiyatlar için 57 ülkeden 2 bin 900 sporcu oyunlara katılmak için gün sayıyor. Bu rakam, bir kış olimpiyatı açısından hem sporcu hem ülke sayısı anlamında bir rekor.

LİSANSLI SPORCUMUZ YOK!

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, gazetelerin ekonomi müdürleriyle önceki akşam bir araya gelerek, Erzurum"da yapılan çalışmalar ve beklentiler hakkında bilgi verdi.  Bakan Özak, 2011 Üniversiade Kış Olimpiyatları için Erzurum"a 600 milyon liraya yakın yatırım yapıldığını belirterek, œCumhuriyet tarihinde bir defada yapılan en büyük yatırım Erzurum"a yapılmış oldu dedi. Özak, yatırımların 2011 sonrası gelecek turist potansiyeli için önemli olduğunu söyledi. Özak, bu tür tesislere rağmen Türk sporcu sayısının son derece az olduğundan şikayet etti. Bu şikayetini; œİran"a gitmiştim 12 buçuk milyon lisanslı sporcu sayısı söylediler.  Biz de ise sadece 2.7 milyon lisanslı sporcu var sözleriyle örneklendirdi.  

TURİSTLER YENİ YERLER ARIYOR

Kayak Federasyonu Başkanı  Özer Ayık da yapılan yatırımlar sonucu Erzurum"un şu an Avrupa"nın ilk 3 kayak merkezinden biri haline geldiğini söyledi. Bu durumun turizm açısından da büyük potansiyeli olduğu bilgisini veren Ayık"a œBu konuda rakamlar ne diyor diye sorusunu şöyle yanıtladı: œDünyada 62 milyon kayak turisti var. Bunun    32 milyonu da Avrupa"da yaşıyor. Bu 32 milyon kişinin ortak bir özelliği var; Hep aynı yerde kaymak istemezler. Değişik dağlar ve yeni yerler ararlar. Can güvenliği önemli olduğundan en  son nerede kayak organizasyonu yapılmış diye araştırırlar.

AVRUPA"NIN TURİZM MERKEZİ OLACAK

Ayık œDünyadaki bütün kış turizm merkezlerine baktığınızda tek ortak özelliği var. Önce orada çok önemli spor organizasyonu yapılmış, olimpiyat gibi, dünya şampiyonası gibi, universiade gibi. Erzurum"u da böyle bir süreç bekliyor dedi.

Açılış için 11 milyon lira harcandı tek sıkıntı kaldı o da kar yağışı

Genel Koordinatör Bekir Korkmaz œNe kadar iyi organizasyon yaparsanız yapın açılış kapanışın iyi olması lazım. Açılış töreni 60 dakika sürecek. Açılış törenindeki gösteriler Mustafa Erdoğan tarafından organize edilecek. Bu seremoni için 11 milyon lira harcadık. Bize bir senaryo sundular, üzerinde çalıştık. çok yerel olursa dünya bu nedir diyecek çok uluslararası olursa Trabzon"da seyreden beğenmeyecek. O yüzden öyle bir şey yapılması gerekiyordu. Sanırım iyi bir şey ortaya çıkacak dedi. Oyunlarla ilgili en önemli sıkıntı bu yıl Erzurum"a yeterli kar yağışının olmayışıydı. Bu konuda tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık œDört ayrı bölgede suni kar sistemimiz var. Suni kar sistemleri ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. 25-30 cm kar yağarsa bizim için yeterli dedi.

Kayak merkezlerini ihya edeceğiz demokratik açılama bile katkısı var

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını sohbet boyunca ısrarla ve defalarca vurgulayan Bakan Özak œBen eski bir futbolcuyum. 200 milyon dolara bir stat yaparsınız. çok güzel prestij ama 22 kişi top oynar. Biz Van Gevaş"ta bir telesiyej açtık. Bir yandan kayak yapıyorsunuz, bir taraftan göle bakıyorsunuz. O gün açılış günü 2 bin kişi geldi kayak yaptı. Sosyalleşme var, yiyecek içecek var, kiralık elbise var, hoca var. Bu sosyalleşmenin demokratik açılıma bile katkısı var. şžimdi biz Muş, Bitlis ve Hakkari"yi ihale ediyoruz. Kastamonu"yu bitirdik. Van"ı bitirdik. Niğde"yi yapacağız. Ne kadar kayak merkezi varsa ihya edeceğiz sözleriyle konuya dikkatimizi çekti.

DIşžARIDA HARCANDI

Bakan Özak œ220 bin Türk vatandaşı geçen yıl Courchevel"e gitmiş. 3 bin Euro"dan, 660 milyon Euro ediyor. Peki neden Erzurum"a gitmeyelim Bu yerler cennet. Hele Artvin"de bir kayak yapıyorsunuz, her tarafınız orman diye konuştu.

Gençlik Ajansı kuruluyor

Gençlik Ajansı kurulmasının planladığını anlatan Bakan Özak œYasa hazır, imzaladık dedi. Gençliğin ihmal edildiğini belirten Özak, kurulacak Gençlik Ajansı"yla çok iyi projeler üretileceğini söyledi. Özak, şunları söyledi: œMilli Eğitim Bakanlığı"nın ˜Gönül Köprüsü" projesi gibi gençlere yönelik proje yapabiliriz. Özel sektöre ˜Gençliğe destek ver gider göster" diyeceğiz. Maliye Bakanlığı da sıcak bakıyor. Ajansın bütçesi en az 300 milyon lira olarak planlanıyor. Ayrıca okullarda biraz sporun eksik   olduğunu da kaydeden   Bakan Nafiz Özak œBunu mutlaka değiştirmemiz lazım. İki büyük şirketle   ve bir büyük bankayla ilköğretimlerarası voleybol ligi kurmayı planlıyoruz  diye konuştu.
Star/Yener Yalçın


Geri Dön