05 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: TOKİ yatırımlarını istemiyorlar!

Recep Tayyip Erdoğan: TOKİ yatırımlarını istemiyorlar!

Başbakan Erdoğan, BDT'ye yüklenerek Güneydoğu'da bazı belediyelerin TOKİ yatırımlarını istemediğini dile getirdi



Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, BDT'ye yüklendi: 'Bakın bunu da burada açıklıyorum. Güneydoğu'da bazı belediyeler  TOKİ  yatırımlarını istemiyor. Neden yapıyorsunuz diyorlar.'

Başbakan'ın hedefinde BDP vardı: Hem bu çatının altında olacaksın hem de benim vatandaşımı ev sahibi yapmak için yatırım yapan kuruma 'İmarda size destek vermeyiz' diyeceksin. 'Barış' demekle barış gelmiyor. Terör örgütüyle irtibatı olanlar bu ülkeye barış getirmez.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında terör olaylarından eksen kaymasına, İsrail'den ABD'yle ilgili konulara değindi. Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşması özetle şöyle:

 ÖRGÜT YANDAŞLARI: Teröre göz yuman, sessiz kalan, terörden nemalanan, siyasi fayda sağlamaya çalışanlar, en az teröristler kadar, terörün bu kanlı yüzüne ve bu cinayetlere ortaktırlar. Onlara destek verenler de ortaktırlar. Bugün bu ülkede dışarıdan veya içeriden, yatırım yapmak isteyip de yatırım yapamayan girişimciler varsa, eğer Güneydoğu'da, Doğu'da yatırım yapamıyorlarsa tek sebebi vardır. Terör örgütü ve onun yandaşları, olay budur.

GÜNEYDOĞU'DAKİ BELEDİYELER: Şu anda Güneydoğu'da öyle belediyeler var ki, TOKİ'ye, 'burada niçin yatırım yapıyorsunuz, biz size destek veremeyiz' diyorlar. Bunu da burada açıklıyorum. 'Burada yatırım yapmayın' diyorlar. Böyle mantık olur mu? Hem bu çatının altında olacaksın, bu çatının yerel yönetimde siyaset yapanı olacaksın, hem de benim garip gureba, fakir fukara vatandaşımı ev sahibi yapmak için yatırım yapan kuruma; imarda, planda, şunda, bunda 'biz size destek vermeyiz' diyeceksin.

İNSAFSIZLIK DEĞİL DE NEDİR?: Devlet hiçbir dönemde görülmeyen yatırımları yaptı... Bunlara rağmen, 'devlet bölgeye elini uzatmadı' demek, insafsızlık değil de nedir? Terör örgütü bugün açık şekilde çözümsüzlüğün, statükonun, kirli oyunların parçasıdır. Elinde silah olan, cinayet işleyen bir insanın, insanlığa söyleyeceği hiçbir şey yoktur, olamaz.

Eli kanlı çevreler direniyor

BÖLGE HALKINA ÇAĞRI: Doğu ve Güneydoğu'daki on yıllardır katmerlenmiş yoksulluk, önceki hizmetlerin, yanlış politikaların bir eseri olduğu kadar, terör örgütünün de bir eseridir... Artık bölge halkının rahatsızlığını ve tepkisini daha gür sedayla ortaya koymasını bekliyorum. Silah tüccarları, savaş baronları çözüme karşı direniyor. Türkiye'nin istikrarsızlığından, huzursuzluğundan çıkar sağlamaya alışmış eli kanlı çevreler, çözüme karşı direniyor. Şehitleri istismar edenler, şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant peşinde koşanlar çözüme karşı direniyor. Türkiye'nin bölgede etkinliğinin artmasından daha önemli roller üstlenmesinden rahatsız olanlar terör örgütünün saldırılarından umut arıyor.

ANAYASA PAKETİ: Anayasa değişikliğine kimler karşı çıktı? Kimler karşı çıkıyor bunu görsünler. Anamuhalefet partisi CHP, Onun yanında MHP, onun yanında BDP, onun yanında bölücü terör örgütü, onun yanında İmralı... Karşıda Ak Parti... Hepsi birlik halinde hem Anayasa değişikliğine hem Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne karşı çıkıyorlar.

Eksen kaymıyor, aksine genişliyor

MALUM MEDYA: İsrail destekli uluslararası basının Türkiye aleyhine başlattığı ve halen sürdürdüğü kara propaganda, üzülerek ifade ediyorum, Türkiye içindeki malum basın kuruluşları tarafından açıkça destekleniyor. Biz gazetelerde atılan o manşetlerin ne manaya geldiğini çok iyi biliyoruz. O manşetlerin altında yatan manayı, altında yatan niyeti çok iyi biliyoruz. Bu malum medyanın Filistin sorununda, Gazze operasyonunda, Lübnan'a yönelik saldırıda nerede durduğunu, kimi desteklediğini gördük. Şöyle gitmiş, böyle gitmiş. 19 yaşındaki ABD vatandaşı olan ama Türk orijinli olan Furkan Doğan'ı alnında 5 tane mermiyle katleden zihniyetin bu dünyada tanımlanması nasıl mümkün? Bunu ne diye tanımlayacaksınız? Bunu ancak vahşice bir terör örgütü mensubu yapar ve bunu alçakça yapar. Tüm bunların raporları tek tek çıkacak. Bu raporlar, bakalım uluslararası hukukta nereye oturacak bunu göreceğiz. Bunun izahı var mı?Bütün bu olaylar karşısında içerideki medyamızdan farklı bir tavır beklerdik. Söz konunu olan Türkiye'nin çıkarları. Ama ne yazık ki bu tavrı göremedik. Türkiye'nin eksen kaymasının olmayacağı, olamayacağı yazılıyor. Uzaklardan dahi Türkiye'nin ne yapmak istediği çok net olarak görülürken bizim miyoplarımız olup biteni göremiyor. Türkiye'nin ekseni kaymıyor tersine Türkiye'nin ekseni genişliyor.

DÜNYA BÜYÜK BİR KÖY: Bazıları soruyor, “Türkiye'nin Gazze'de ne işi var?” Diğerlerinin burada ne işi var? Irak'ta, Afganistan'da ne işleri var? Sorsanıza... Orta Doğu dediğin zaman tarihten gelen çok ciddi bağlarımız var. Ha dersen ki 'onlar BM'nin daimi üyeleri'ben de geçici üyesiyim. NATO dersen, ben de NATO üyesiyim. Hepsini geç, artık kendi ülke sınırları içinde yaşayan ülkeler dönemi geçti artık dünya büyük bir köy...Türkiye, sıradan bir ülke değil. Kendimizi iyi görmemiz lazım. Hele bazı köşe yazarlarının saptırmalarına asla gelmeyelim. Evet, Türkiye bir kasaba devleti değil. Gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülkedir... Türkiye'nin ne Doğu'dan ne Batı'dan ne Kuzey ne de Güneyden kopması mümkün değildir, doğru da değildir.
Vatan


Geri Dön