12 / 05 / 2024

Redevco, AVM yatırımı için Manisa ve Edirne'de arazi aldı

Redevco, AVM yatırımı için Manisa ve Edirne'de arazi aldı

Hollanda merkezli Cofra Holding'e bağlı perakende gayrimenkulü yöneticisi Redevco, Türkiye gayrimenkul pazarında yeni yatırımlara hazırlanıyor



2006 yılında Ankara'daki Gordion Alışveriş Merkezi ile Türkiye pazarına giren Redevco, iki yeni alışveriş merkezi için de Manisa ve Edirne'de arazi satın aldı. Şirket ayrıca nüfusu 500 bini bulan ve çevre illerin merkezi konumundaki Erzurum'a 130 mağazayı taşıyacak.

Türkiye pazarına 1 milyar euro kaynakla girdiklerini ve 3 yılda 500 milyon euroluk yatırım yaptıklarını kaydeden Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, "Türkiye pazarına girmek için tercih ettiğimiz  Ankara  ve Erzurum'da toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacak alışveriş merkezlerimiz önümüzdeki günlerde açılacak. Manisa ve Edirne'de ise alışveriş merkezi açmak için arsa aldık. Buralardaki alışveriş merkezlerinin projeleri hazır ve inşaatına gelecek yıl başlayacağız" dedi.
 
Gordion, Başkent'in en gözde yeri olacak
Ankara'da 150 milyon euro yatırımla hayata geçirdikleri Gordion Alışveriş Merkezi'nin ağustos ayında açılışını yapacaklarını anlatan Dooyeweert, alışveriş merkezinde 165 mağazanın yer alacağını belirtti. Gordion'u Ankara'nın en gözde projesi olarak nitelendiren Dooyeweert, projeyle 3 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi. Erzurum'da inşaatı devam eden alışveriş merkezi için ise 70 milyon euro harcadıklarını ifade eden Dooyeweert, 17 Eylül'de açılışı yapılacak projenin 2 bin 500 kişiye yeni istihdam kapısı olacağını söyledi.
"Her perakendeci Doğu'ya kolaylıkla gidemeyor. Çünkü bunun için oralarda da etkin bir dağıtım ağına sahip olmak gerekiyor. Biz buraya 130 mağazayı taşıyoruz. Çünkü Erzurum, 500 bin kişilik nüfusuyla çevre illerin de merkezi konumunda. Sağlık imkanları, üniversite gibi avantajlarının yanısıra Palandöken gibi önemli bir turistik merkeze de ev sahipliği yapıyor" diyen Dooyeweert, Erzurum'un çok ciddi bir potansiyel taşıdığını vurguladı.
Türkiye'ye organize perakende pazarında büyük bir açık gördükleri için yatırım yaptıklarını dile getiren Dooyeweert, alışveriş merkezi projelerinin dışında İstanbul'da Bağdat Caddesi, Nişantaşı ve Osmanbey gibi önemli noktalarda yer alan mağazalarla da yakından ilgilendiklerini söyledi.
 
Yenilenebilir enerjiye sektörüne de girecek
Dooyeweert, "Grubun Türkiye'deki ana hedefi perakende gayrimenkulü üretmek. Bu anlamda alışveriş merkezleriyle birlikte İstanbul'un önemli caddelerinde mağazalar satın alıp kiralıyoruz" diye konuştu. 21 ülkede faaliyet gösteren Cofra Holding'in Türkiye'de yeni alanlara girmek için de çalışmaları olduğunu belirten Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, grubun önümüzdeki Türkiye'de de yenilenebilir enerji sektörüne yönelik yatırım yapabileceğini de sözlerine ekledi. 
 
ERZURUM AVM, BREEAM SERTİFİKASINI ALDI
Redevco Türkiye, Erzurum'da geliştirdiği ve bu yılın 3. çeyreğinde açılışını gerçekleştireceği Erzurum Alışveriş Merkezi Projesi için "Çok İyi" derece ile BREEAM (Bina Araştırması, Kuruluş, Çevresel Değerleme Metodu) Sertifikası aldı. Sertifika, alışveriş merkezinin yeşil tasarım için gerekli tüm koşulları yerine getirdiğini ve ulusal yasal mevzuatın ötesine geçtiğini gösteriyor. Yeşil binalara yönelik olan bu uluslararası standart, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu ve BRE Bina Araştırma Kuruluşu'nun katkılarıyla geliştirildi. BREEAM dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan uluslararası yeşil bina standardı olarak dikkat çekiyor. BRE Global'in Sürdürülebilirlik Alanı Direktörü Paul Gibbon, konuyla ilgili, "Redevco gibi uluslararası bir kuruluşun yeşil binalar için uluslararası anlamda müşterek standartlar getirilmesine yardımcı olacak şekilde BREEAM'e göre sertifikalandırma kararı almış olmasından memnuniyet duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Referans


Geri Dön