28 / 04 / 2024

Refik Tuzcuoğlu: 1,5 yıldır imar barışı üzerinde çalışıyorduk!

Refik Tuzcuoğlu: 1,5 yıldır imar barışı üzerinde çalışıyorduk!

İmar barışı için cuma günü Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili müracatları almaya başlayacaklarını ifade eden Tuzcuoğlu, '' 1-1,5 yıldır bu imar barışı üzerinde çalışıyorduk ancak yeni yasalaştırabildik'' dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, "Biz çevreye hassasiyet gösteren bir ülkeyiz. Türkiye 3 kez ozon tabakasıyla ilgili koruma onur ödülü almış bir ülke. Yine mavi plajlarda dünyada 3'üncü sıradayız. Bu konuda da hassasiyetlerimiz çok güzel." dedi.

- "e-Devlet şifresi olan herkes kendi beyanını yapabilecek"

İmar barışı için cuma günü Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili müracatları almaya başlayacaklarını ifade eden Tuzcuoğlu, şöyle devam etti:

"Türksat, HAVELSAN ve Bakanlık olarak ortak bir çalışma yürüttük ve vatandaşlarımızın e-Devlet sistemi üzerinden cep telefonlarından girebilecekleri bir sistem geliştirdik. Bu sistemde vatandaşlarımızın Yapı Kayıt Belgesi'ni nasıl alacağını göstereceğiz. Yine internete bağlı bilgisayar üzerinden de e-Devlet şifresi olan herkes kendi beyanını yapabilecek. Daha sonra konutların yüzde 3'ünü, ticari alanların da yüzde 5'ini bedel olarak istiyoruz. Bunu da kendilerine SMS olarak bildireceğiz. Bu mesajlarda yazılan Maliye Bakanlığının hesabına yatırılabilecek. İnşallah bu sistemi devreye alıyoruz. 1-1,5 yıldır bu imar barışı üzerinde çalışıyorduk ancak yeni yasalaştırabildik."  


Geri Dön