Refinansman hesabı nasıl yapılır?
Refinansman, kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılmasına yani yeniden yapılandırmasına deniyor. Peki, refinansman hesabı nasıl yapılır?
Refinansman hesabı nasıl yapılır?
Refinansman, kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılması olarak ifade ediliyor.Refinansman yapmak her zaman avantajlı olmuyor. Refinansman yapmadan önce hesaba katılması gereken noktalar şunlardır;
* Kalan anapara tutarı
* Mevcut faiz oranı
* Mevcut kredinizin kalan vadesi
* Refinansman masrafları (Açılacak yeni kredinin dosya açma, ekspertiz bedeli, hukuk ücreti gibi masrafları)
Refinansman sayesinde tüketici başka bir bankadan düşük oranlardan kullandığı kredi ile önceki kredisini kapatmış ve yeni kredi kullanmış olduğu bankaya daha düşük orandan borçlanmış oluyor. Eğer kullandığınız krediyi yine kendi bankanızın daha avantajlı oranlarıyla kapatıyorsanız yapılan işlem aynı olmakla birlikte, bu kez “yeniden yapılandırma” adı altında kullanılıyor. Peki, Refinansman hesabı nasıl yapılır?
Refinansman hesabı nasıl yapılır?
Mevcut kredilerini yapılandırma sürecinde daha kolay karar verebilmeniz için “Refinansman Hesap Makinesi” kullanılıyor. Bu hesaplama aracı kullanıcılar için Refinansman (Kredinizin Yeniden Yapılandırılması) üzerine karar verme sürecini kolaylaştırmak üzere hazırlanmış e iki ana kısımdan oluşuyor.
1. Mevcut Kredinizin Bilgileri
2. Yeni Kredinizin Bilgileri (Refinansman Krediniz)
Yapmanız gereken her iki kredinin bilgilerini ilgili kutucuklara girerek HESAPLA butonuna basmanız oluyor. Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz zaman sistem otomatik olarak gerekli hesaplamaları yaparak size bir sonuç tablosu oluşturuyor. Bu tablo sayesinde refinansman yapmanın sizin için ne kadar fayda veya zarara neden olacağını açık bir şekilde görünebiliyor. Bu şekilde Refinansman hesabı yapılmış oluyor.
Refinansman nasıl yapılır?
Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com