06 / 05 / 2024

Refinansman kredisi nedir?

Refinansman kredisi nedir?

Bankada kullanılan kredi olanakları arasında refinansman kredisi de bulunuyor. Peki refinansman kredisi nedir? Refinansman kredisi kullanmak, tüketiciye ne gibi faydalar katar? İşte konut refinansman kredileri..



Refinansman kredisi nedir?

Bankada kullanılan kredi olanakları arasında refinansman kredisi de bulunuyor. Örneğin konut kredisi kullanan kimseler, refinansman kredisi ile, mevcut kredisinde değişiklikler yapabiliyor.


Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak ifade ediliyor. "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. 


Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullananlar kredi hesabını yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Ancak refinansman kredisi kullananların dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Refinansman kredisi hesaplama

Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 



Konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön