06 / 05 / 2024

REIA Başkanı: Mütekabiliyetle Türkiye güvenli liman olacak!

REIA Başkanı: Mütekabiliyetle Türkiye güvenli liman olacak!

Dünya yatırımcılarını çekmek için tüm gerekli düzenlemelerin yapılması çok önemli ve  sevindirici gelişme olduğunu söyleyen REIA Başkanı Bilge, "Mütekabiliyet yasasının kaldırılması ile yabancı yatırımcılar için Türkiye güvenli bir liman haline gelecektir



Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem Bilge'nin açıklaması şöyle:

"Uzun yıllardır ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar bu yasa ile ülkemizde ki firmalarla ortak ya da bireysel projelere daha fazla ilgi göstereceklerdir. Birçok ülkeye kapılarımızı açacağımız bu düzenleme ile mülk alanlar, arsa alanlar, iş yeri ve konut alımı yapan yatırımcıların artması ülkemizdeki gayrimenkul sektörünün değil bir bütün olarak  istihdam ve ekonominin de canlanması demektir. Ülkeye döviz girişi artacak, cari açığı finanse edecek bir hareketlenme yaşamasını beklemekteyiz.

Ayrıca yabancıya konut satışında bürokrasi caydırıcı bir etkendi ama bu düzenleme ile yabancı yatırımcıların mülk alımlarının eskiden olduğu gibi bürokratik işlemlerin ortadan kaldırılarak daha kolay şekilde yapmalarına yardımcı olacaktır. Özellikle satışların İstanbul başta olmak üzere deniz kıyısı sahil bölgelerinde olacağını düşünüyoruz. Yüzde 95i yerli girdi ile yapılan inşaat sektörünün değil yabancıların yılda birkaç defa Türkiye'ye geliş gidişi ile turizm ve ekonomi de canlanacaktır. Para piyasaları karışık, yabancıya konut satışını canlandıracak köklü bir çözüm olacaktır. Türkiyede gayrimenkule yatırım yapmak hem kendi vatandaşlarımız hem de yabancı yatırımcı için son yıllarda önemli bir hale gelmiştir.

Çünkü büyük bir genç nüfusa sahip olan ülkemiz gayrimenkul sektörü, yaşlı nüfusu fazla olan Avrupa ülkesine göre daha fazla karlılık, daha fazla kazanç sağlamaktadır. Gayrimenkul satmak ihracattan daha fazla kazandırır. Uluslararası şirketlerin projeleri için yatırım yapılabilir en güvenli, konumu ile Avrupa ve Asyayı birbirine bağlayan köprü görevi gören stratejik konumu açısından çok önemli bir ülkemiz var ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz."

 


Geri Dön