29 / 04 / 2024

REIDIN ofis kira endeksi 2014 ilk çeyrek sonuçları açıklandı!

REIDIN ofis kira endeksi 2014 ilk çeyrek sonuçları açıklandı!

Verilere göre, İstanbul geneli ofis kira değerleri bir önceki çeyreğe göre üst segmentte yüzde 6.16, altta ise yüzde 6.47 arttı. Ele alınan 19 ofis bölgesi içerisinde en gözde semt Esentepe olarak öne çıktı...




Verilere göre, İstanbul geneli ofis kira değerleri bir önceki çeyreğe göre üst segmentte yüzde 6.16, altta ise yüzde 6.47 arttı. Ele alınan 19 ofis bölgesi içerisinde en gözde semt Esentepe olarak öne çıktı. Esentepe, Üst Fiyat Segmenti'nde 43.38 dolar/metrekare, Alt Fiyat Segmenti'nde ise 28.76 dolar/metrekare ile en yüksek kira değerine sahip bölge olma özelliğini korudu. 


METRO DEĞERİ ARTIRIYOR 

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, değişik ölçeklerde ve bölgelerde kiralama işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: "2009 birinci çeyrek başlangıçlı İstanbul Kira Değer Endeksi incelendiğinde, geçen 5 yıllık süreç içerisinde İstanbul geneli endeks değerinin üst fiyat segmentinde 112.70'e, altta ise 118.41'e kadar ulaştığı görülüyor. Maslak, üst fiyat ofis segmentinde endeks değerinin en çok arttığı bölge konumunda. Alt fiyat ofis segmentinde son 5 yıllık süreçte en çok artışın ise Kozyatağı bölgesinde yaşandığını görüyoruz. Özellikle yeni gelişen metro ağlarına yakın bölgelerde kurulan yeni ofislerin son dönemlerde pazara dahil olmasıyla birlikte, genel anlamda rekabet yaratarak bölgesel bazda endeks gelişim dinamiklerine ayrı bir ivme katabileceklerini söyleyebiliriz." 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön