16 / 05 / 2024

ofis kiralarının en pahalı olduğu semt

ofis kiralarının en pahalı olduğu semt

Verilere göre, İstanbul geneli ofis kira değerleri bir önceki çeyreğe göre üst segmentte yüzde 6.16, altta ise yüzde 6.47 arttı. Ele alınan 19 ofis bölgesi içerisinde en gözde semt Esentepe olarak öne çıktı...

Ofis kiraları da uçtu: 1 yıldır kiralanamayan ofisin kirası 40 binden 50 bin TL'ye çıktı! 

Geçtiğimiz Şubat ayında açıklanan rakamlarda İstanbul'da Levent-Zincirlikuyu-Beşiktaş aksında ofis kiralarının metrekare başına 1.600 TL'yi gördüğü belirtilmişti. Yatırımcı Bora Özkent, kiralık bir ofis ilanını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Yılın En Başarılı Holdingi ödülünü alan İsra Holding’ten o ile dev karma proje geliyor!

ASKON tarafından düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Programı’nda “Yılın En Başarılı Holdingi” ödülünü alan İsra Holding, Ağrı'da AVM, otel, klinik, rezidans, ofis ve konutların yer aldığı dev bir karma proje inşa edecek.

İstanbul'da kiraların en çok yükseldiği ilçeler belli oldu!

Endeksa, Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi sonrası İstanbul'daki kiralık konut piyasasını inceledi. Peki Şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler hangileri oldu?

İstanbul’da premium ofis kiraları metrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Premium Ofis Kira Takibi 2022 Raporu, 2022 yılında birinci sınıf ofis kiralarının küresel çapta yüzde 4,8 yükseldiğini ortaya koydu. İstanbul’da premium ofis kiraları etrekare başına 55 dolara yükseldi! 

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

ofis kiralarının en pahalı olduğu semt Haberi

ofis kiralarının en pahalı olduğu semt


Verilere göre, İstanbul geneli ofis kira değerleri bir önceki çeyreğe göre üst segmentte yüzde 6.16, altta ise yüzde 6.47 arttı. Ele alınan 19 ofis bölgesi içerisinde en gözde semt Esentepe olarak öne çıktı. Esentepe, Üst Fiyat Segmenti'nde 43.38 dolar/metrekare, Alt Fiyat Segmenti'nde ise 28.76 dolar/metrekare ile en yüksek kira değerine sahip bölge olma özelliğini korudu. 


METRO DEĞERİ ARTIRIYOR 

REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, değişik ölçeklerde ve bölgelerde kiralama işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: "2009 birinci çeyrek başlangıçlı İstanbul Kira Değer Endeksi incelendiğinde, geçen 5 yıllık süreç içerisinde İstanbul geneli endeks değerinin üst fiyat segmentinde 112.70'e, altta ise 118.41'e kadar ulaştığı görülüyor. Maslak, üst fiyat ofis segmentinde endeks değerinin en çok arttığı bölge konumunda. Alt fiyat ofis segmentinde son 5 yıllık süreçte...