27 / 04 / 2024

Reidin.com'a göre büyük konutların fiyatları yükselişe geçti!

Reidin.com'a göre büyük konutların fiyatları yükselişe geçti!

Garanti Bankası, Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan aylık gayrimenkul raporu EmlakEndeks 'in mart ayı raporuna göre, küçük konutlardaki fiyat artışı bu ay tersine döndü



şžubat ayında büyük ilgi görerek fiyatlarını artıran küçük konutların yerini mart ayında büyük konutlar aldı. Garanti Bankası, Reidin.com ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan aylık gayrimenkul raporu EmlakEndeks 'in mart ayı raporuna göre, küçük konutlardaki fiyat artışı bu ay tersine döndü. Kullanım alanı 151 metrekare üstündeki konutların fiyatları, yüzde 0.10'luk oranla en büyük artışa sahne oldu.

Adana'nın ikinci el ve kirada şaşırttı
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli olmak üzere yedi ildeki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan rapora göre, mart ayında yeni konut satış fiyatları, bir önceki aya göre, 51-75 metrekare büyüklüğe sahip konutlarda   yüzde 0 .84 , 76-100 metrekare konutlarda   yüzde 0 .38 , 101-125 metrekare konutlarda   yüzde   0.46 arttı. Satış fiyatları, 126-150 metrekare konutlarda   yüzde 0 .95 , 151 metrekare ve daha büyük alana sahip konutlarda ise   yüzde   0.10 oranında artış gösterdi.
Diğer yandan mart ayında 2'nci el konut satış fiyatlarının en çok arttığı il yüzde1.13'le Adana, en çok değer kaybeden il ise yüzde 0.11'le Bursa oldu. Metrekare başına kira değeri açısından Antalya   yüzde 1 .04 değer artışıyla en fazla yükseliş gerçekleştiren şehir olurken, yüzde 0,60 'lık düşüşle  Adana  en çok kan kaybeden il oldu.

BEYKOZ DÜşžÜYOR
Satış fiyatları en çok artan ilçe  İzmir - Güzelbahçe  Yüzde 1.66
Satış fiyatları en çok düşen ilçe  İstanbul - Beykoz  Yüzde 1.74
Kirada en çok artış yaşanan ilçe  İstanbul - Bayrampaşa  Yüzde 1.72
Kirada en çok değer kaybeden ilçe  İstanbul - Beykoz  Yüzde 1.45


Geri Dön