05 / 10 / 2024

Reina yeni şubelerini Ortadoğu'da açacak!

Reina yeni şubelerini Ortadoğu'da açacak!

10 yıl önce Boğaz kıyısında yemek, dans konseptiyle yola çıkan Reina bugün sadece İstanbul"un değil, çevre ülkelerin de cazibe merkezi bir eğlence markasına dönüştü.




Madencilikle uğraşan bir işadamı olan Mehmet Koçarslan 1997 yılında eğlence sektörüne adım atmış 2001 yılında da yanına ünlü işletmeci Ali Ünal"ı alarak küçük kızının adını verdiği Reina"yı açmıştı. 2005 yılında Galatasaray Adası"nın işletmesini de üstlenen Koçarslan faaliyetlerini Su Entartainment Group çatısı altında toplamıştı. Su Entertainment çatısı altında Reina"nın yanı sıra Suada Club, Supper Club, Mix ve Nomad"s gibi restoranlar ve gece kulüpleri bulunuyor.

Yılda yaklaşık 30 milyon ciro
Ali Ünal geçtiğimiz mayıs ayında yaptığımız söyleşide œYabancı işadamları genellikle grubuyla, ekibiyle geliyor. En iyi şarabı, en iyi şampanyayı içtiklerinden doğal olarak gecede 15- 20 bin dolar harcıyorlar. Geçen akşam beş yüz kişi vardı ve yüzde 70"i yabancıydı. Formula 1"e gelenler, pilotlar hepsi buradaydı. Avrupa"da bir gece kulübü gibiydik. Birkaç gün önce de Macaristan"ın en zengin adamını ağırladıklarını anlatıyordu.
Yılda yaklaşık 30 milyon lira cirosu olan Reina"ya Dubai ve Katar"da Reina açma teklifleri var. Geçtiğimiz hafta Dubai"ye araştırma yapmaya giden Ali Ünal tekliflere ve önerilere olumlu bakıyor. Ünal henüz konuşma aşamasında olduklarını ama yakın bir gelecekte Dubai, Katar başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde Reina"nın açılabileceğini düşünüyor.
Hafta başında Başbakan Erdoğan"ın 400"e yakın işadamıyla gittiği, 2022 Dünya Kupası"na hazırlanan Katar"da henüz çok fazla eğlence mekanı yok ama önümüzdeki beş yıl içinde planlanan 150 milyar dolarlık yatırım projesinin içinde turizm ve eğlence de bulunuyor.
Reina"ya Kuzey Irak"tan da teklif geldiği söyleniyor. Bölgede iş yapan kimi işadamları Erbil"de de Reina"nın bir şubesini açmak istiyormuş. Ama Dubai dönüşü konuştuğumuz Ali Ünal henüz böyle bir şey düşünmediklerini, Erbil"de olsa olsa yemek üzerine bir yer açabileceklerini söylüyor.
Müge Akgün/Radikal


Geri Dön