28 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik alanında iki firma hakkındaki soruşturmasını tamamladı

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik alanında iki firma hakkındaki soruşturmasını tamamladı

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik perakende sektöründe faaliyetlerini gösteren toplamda 6 firma hakkındaki iki soruşturmayı tamamlayarak sonuçlandırdı. Rekabet Kurumundan yapılan açıklama ve haberin detayları...



Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklama kapsamında, Petrofis Akaryakıt Dağıtım Hizmetleri AŞ, THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ ile aracılık yaptığı işler kapsamında bulunan Triple Star Aviation Ltd.'nin özel jetlere yakıt tedariki pazarındaki uygulamaları ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesi ile yürütülen soruşturmada, adı geçen firmaların kanunu ihlal etmediklerine, dolayısı ile söz konusu teşebbüslere idari para cezası verilmesine gerek olmadığına oybirliğiyle karar verildiği açıklandı.

DİĞER SORUŞTURMA ELEKTRONİK ALANDA

Bun göre elektronik perakende alanında işlem gösteren Media Markt Turkey Ticaret Ltd. Şti., Teknosa İç ve Dış Tic. AŞ ve Vatan Bilgisayar San. ve Tic. AŞ'nin rekabete hassas verilere yönelik bilgi değişiminde bulunmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasına yönelik olarak yürütülen soruşturma da gerçekleşti. Buna göre kurul, anılan teşebbüslere idari para cezası verilmesine gerek olmadığını oybirliği ile karara bağladığını bildirdi.

 Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik alanında iki firma hakkındaki soruşturmasını tamamladı

REKABET KURULU NE İŞ YAPAR?

Rekabet Kurumu, 4054 Sayılı Kanun'un 20'nci maddesine göre mal ve hizmet piyasalarının serbest ve sağlıklı bir şekilde rekabet ortamı içinde teşekkülünün ve gelişmesinin temini ve bu Kanunun uygulanmasını gözetmek ve Kanunun kendisine verdiği görevleri yerine getirmek üzere kurulmuş bir kuruldur.

KURUL KAÇ KİŞİDEN OLUŞUR?

Kurum, Rekabet Kurulu, Başkanlık ve hizmet birimlerinden, oluşur. Kurumun merkezi Ankara'dadır. Kurum, gerekli gördüğü yerlerde büro veya temsilcilik açabilir. Madde 6- Rekabet Kurulu biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere toplam 11 üyeden oluşur.

UYGULANAN CEZALAR NELERDİR?

Rekabet ihlalleri için öngörülen en yaygın yaptırım türleri, para cezaları, tazminat ödemeleri ve hapis cezaları olarak ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede yapılacak kısa bir karşılaştırma, para cezalarının diğer yaptırım türleri karşısındaki durumunun değerlendirilmesi bakımından faydalı olacaktır. Rekabet KurulundaN Kurul Başkanı Kurumun en üst amiri olup, Kurumun genel yönetim ve temsilinden sorumludur.

RekabRekabet Kurulu'ndan et firmasına 72,9 milyon liralık dev ceza! et Kurulu'ndan yumurta üreticilerine en ağır ceza olan “kartel” cezası geldi

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

 


Geri Dön