14 / 05 / 2024

Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Euro/TL kuru, yeni yılın ilk işlem gününde rekor kırarak güne damgasını vurdu. Peki euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...



EURO BANKNOKTLAR 21 YAŞINDA!

1999 yılında kaydi olarak yürürlüğe giren, 1 Ocak 2002'de ise banknot ve bozuk para olarak piyasaya sürülen AB üyesi 27 ülkenin 20’sinin resmi para birimi olan Euro, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 21 yaşına girdi.

 Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Hırvatistan’ın da ‘Euro bölgesi’ne dahil olması ile bugün Euro’yu kullanan Avrupalı sayısı 340 milyon kişiye ulaştı.  Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro banknotları 2024 yılına kadar yeniden tasarlamayı öngörüyor.

Yeni tasarım süreci, Euro Bölgesi'ndeki insanlardan gelecekteki banknotlar için olası temalar hakkında görüş toplamakla görevli odak gruplarının oluşturulmasıyla başlayacak.

 Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Farklı renk ve boyuta sahip 5, 10, 20, 50, 100, 200 ve 500 olmak üzere 7 çeşit Euro banknotu bulunmakta. Fakat 500 Euro'luk banknot 2019 yılından bu yana basılmamakta.

Elinde euro olanlara kırmızı alarm! Euro böyle olacak! Analistler resmen açıkladı!

Beklenen oldu! Euro kurunda son dakika sürprizi görenleri şaşkına çevirdi! Elinde Euro olanların acil bakması gerek

En fazla geliri ne altın ne euro ne de dolar getirdi! Yüzde 196 ile rekor kırmayı başardı! İşte en çok yükselen hisse

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön