19 / 05 / 2024

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Son dönemlerde ürünlere gelen zamlardan 'et kesimleri' de etkilendi. üreticiyi ve tüketiciye zor dönemler yaşatan enflasyon ile mücadele zorlaşıyor. Karkas kesim fiyatları Yüzde 30 zamlanarak 167 TL'ye çıktı.




Karkas kesim, hayvanların kesimhanede kesilerek, et, süt, deri ve diğer yan ürünlerin elde edildiği bir işlemdir. Bu işlem, genellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için uygulanır.

Karkas kesim işlemi, çiftlikteki hayvanın kesim öncesi hazırlığından başlar ve kesimhaneye götürülür. Kesimhanede, hayvanın kesimi önce yapılır, ardından karkas kesimi yapılır. Karkas, hayvanın kesildikten sonra çıkarılan et, kemik, deri ve diğer organları içerir.

Karkas kesimi, etin ve diğer yan ürünlerin uygun şekilde ayrılmasını ve saklanmasını sağlar. Bu işlem, gıda güvenliği açısından da önemlidir çünkü uygun hijyenik koşullar altında gerçekleştirilirse, sağlıklı ve güvenli bir et üretim sürecini sağlar.

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Et fiyatlarında artış senenin ilk günlerinden bu zamana yüzde 30'a çıktı. Yağsız dana etinin ücret 5 Ocak tarihinde ortalama 126,87 TL iken fiyat 16 Şubat tarihinde 163,87 TL'ye çıktı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin verilerine göre, dana karkas kesim ücreti Ege Bölgesi'nde 164,20, Akdeniz Bölgesi'nde 162,5, Marmara Bölgesi'nde 163,40, İç Anadolu Bölgesi'nde ise 164,5, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de 160, Güneydoğu Anadolu'da 165 ve Karadeniz Bölgesi'nde 167,5 TL oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön